Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları
Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları Kadın ve erkeklerin emekli olma yaşı ve şartı farklılıklar gösteriyor. Özellikle yaş faktörü göz önüne alındığında kadınlar erkeklerden çok daha erken yaşta emekli olma fırsatına sahip. Ayrıca ev hanımlarına da emekli olma şansı tanınıyor. Ev hanımları isterlerse isteğe bağlı sigortalarını ödeyip emekli olma şansına sahip olabiliyor. Peki, kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları nelerdir? İşte kadınların emeklilik süreci ile ilgili bilmesi gerekenler...
7.04.2020 Emekli
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdi ve ayni yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. Ancak işverenler tarafından kıdem tazminatı hesaplanırken bazen bu ücretler kıdeme eklenmeyebiliyor. Çalışanlar yardımları isteyerek tazminatlarını artırabilir. ‘Ramazan kolisi’ yardımı bile kıdem tazminatını yükseltiyor.
11.03.2019 Ekonomi
10 yıl çalışana kıdem  tazminatı ve emeklilik hakkı
10 yıl çalışana kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı Çalışanlar 10 yıllık prim günlerini doldurdukları zaman hem emeklilik hem de kıdem tazminatlarını alma hakkı kazanıyor. Fakat bunun bazı şartları bulunuyor..
10.03.2019 Ekonomi