Emeklilikle ilgili flaş detay! 3600 gün ile...
Emeklilikle ilgili flaş detay! 3600 gün ile... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Emeklilik bekleyenler nasıl daha erken emekli olabileceklerini araştırıyor. Birçok kişi ise ne zaman emekli olacağını net olarak hesaplayamıyor. Emeklilik hesabında yaş ve işe başlama tarihi iki önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor. 3600 prim ile emekli olmak ise mümkün. Kimler 3600 gün ile emekli olabilir? Bu şekilde emekli olanların maaşları düşük mü ödeniyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
11.03.2021 Emekli
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdi ve ayni yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. Ancak işverenler tarafından kıdem tazminatı hesaplanırken bazen bu ücretler kıdeme eklenmeyebiliyor. Çalışanlar yardımları isteyerek tazminatlarını artırabilir. ‘Ramazan kolisi’ yardımı bile kıdem tazminatını yükseltiyor.
11.03.2019 Ekonomi
10 yıl çalışana kıdem  tazminatı ve emeklilik hakkı
10 yıl çalışana kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı Çalışanlar 10 yıllık prim günlerini doldurdukları zaman hem emeklilik hem de kıdem tazminatlarını alma hakkı kazanıyor. Fakat bunun bazı şartları bulunuyor..
10.03.2019 Ekonomi