İstihdama 'teknik' çözüm
İstihdama 'teknik' çözüm Sanayinin ‘ara eleman’ açığı çözülüyor. Ustalık belgesiyle iş yeri açana 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi verilecek. Meslek lisesi mezunları ‘tekniker’ unvanı alacak.
31.07.2017 Ekonomi
Yeni asgari ücrette sona gelindi
Yeni asgari ücrette sona gelindi Çalışma Bakanı Soylu, "Asgari ücret konusunda hükümetimizin hazırlıkları zannediyorum ki yarın itibarıyla tamamlanacak. Daha sonra da Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir araya geleceğiz ve bunu bir sonuca bağlayacağız" dedi.
29.12.2015 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar
Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk, SHOW TV, Bloomberg HT ortak yayınında, Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı...
29.09.2021 Gündem
Türkiye’de bir ilk!
Türkiye’de bir ilk! Bilgi'ye giden Real Madrid’ten de mezun olacak
29.09.2021 Gündem
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı İŞKUR, yılın ilk çeyreğine ilişkin açık iş, yani işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde en fazla açık iş imalat sektöründe oldu. Sektörde 110 bin 468 eleman açığı varken, bunu 90 bini aşkın açık ile toptan ve perakende ticaret ve 25 bin 631 kişilik açık ile inşaat sektörü izledi. Tüm açık işlerin yüzde 68.5’ini bu üç sektör oluşturdu. Bu durumun, üretimdeki ara eleman krizini de gözler önüne serdiği belirtildi.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler Kolay yoldan para kazanma isteği yaygınlaştı. Bu nedenle iyi kazandıran ama yoğun emek gerektiren işlere talep düştü. 30 bin TL maaş ile çalışacak personel bulunamayan sektörler var.
13.11.2023 Ekonomi
Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu
Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı! Bakan Kirişci duyurdu Ayçiçeği alım fiyatının kilosunun 12 TL olduğunu duyuran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Özellikle ayçiçeğiyle ilgili tabii ki yüzde 35 civarında arz açığı olan bir ürün ve biz kendi üretimimizi de bu manada destekliyoruz. Son günlerdeki fiyat düşüşü belli ki üreticilerimizi mutsuz etmiş. Bunun telafisi için de Sayın Cumhurbaşkanımızın da onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL kilogram üzerinden devam ettireceğiz" dedi.
13.09.2022 Arşiv
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci...
Çok sayıda işçi aranıyor! 'Maaşlar asgari ücretin üzerinde’ deyip duyurdu: Kaynakçı, tornacı, frezeci... Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye'nin artan ihracatına karşılamak için fabrikaların üretimini artırdığını ancak Trakya'da bulunan 24 Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaların eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi. Noyan, "Özellikle bölgemizde tekstil gibi emek yoğun sektörlerdeki yatırım artışı da personel ihtiyacı oluşturmaktadır" dedi. MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan da, "En büyük yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi maalesef mavi yaka ve gri yaka dediğimiz teknik, teknisyen personel ihtiyaçlarımızda sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
17.04.2022 Gündem
'Diplomalı' destek eleman için önemli adım
'Diplomalı' destek eleman için önemli adım Pandemi öncesinde 3 milyar dolarlık ekonomik hacme ulaşan, salgın döneminde de son 10 yılda kazandığı ivmeyi devam ettirmek adına var gücüyle çalışan sağlık turizmi sektörü, destek eleman açığına çare arıyor.
8.01.2022 Sağlık
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde...
Son dakika zam açıklaması! Tüm asgari ücretliler için geçerli, enflasyon oranın üzerinde... Zam oranları ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Asgari ücretli olarak çalışanlar merakla bekliyordu. Yen yılın yaklaşması ile birlikte asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Sadece asgari ücretlinin değil tüm çalışanların gözü asgari ücrete yapılacak zam oranlarına çevrildi. Asgari ücret zammı genel olarak özel sektör zam oranları için de belirleyici oluyor. Asgari ücret ile ilgili son açıklama MÜSİAD'dan geldi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "2022 yılı için belirlenecek asgari ücret zammının, işveren üzerindeki asgari ücret vergi yüklerinin bir kısmı hafifletilerek mutlaka yıl sonu enflasyon oranının üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
9.11.2021 Çalışma Hayatı
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli...
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren kredi fırsatı. Bakan resmen duyurdu. Uzun vadeli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatıyoruz. İlk olarak, likidite sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalara ilave istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkanını, ikincisi, imalata dayalı ve ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteğini, üçüncüsü, ihracat potansiyeli yüksek olan KOBİ'lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek üzere Eximbank Kredi Destek Paketi'ni devreye alıyoruz" dedi.
21.08.2021 Ekonomi
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonları beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi duyurdu. Erdoğan, "Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.
5.07.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan, iktidara 13 maddelik 'koronavirüs' paketi önerisi
Kılıçdaroğlu'ndan, iktidara 13 maddelik 'koronavirüs' paketi önerisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını nedeniyle AK Parti iktidarına 13 maddeden oluşan bir öneri paketini sundu. Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte kendi sağlıklarını tehlikeye atarak, günün 24 saati çalışan sağlık personeline kriz süresince her ay 2 maaş tutarında ödeme yapılmalı" dedi.
23.03.2020 Siyaset
20 bin elemana ihtiyaçları var!
20 bin elemana ihtiyaçları var! İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yıkama Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ, İstanbul'da toplamda 6 bin civarında oto yıkama yağlamacı olduğunu belirterek, "Bir işletmede çalışan sayısı ortalamada 8-10 olabiliyor, hatta 20'ye kadar yükselebiliyor. Aylık ortalama 2 bin 500 lira gelirle çalıştıracak acilen 20 bin elemana ihtiyacımız var." dedi.
16.10.2018 Yaşam
Suriyeli’ye Suriyeli öğretmen ve doktor
Suriyeli’ye Suriyeli öğretmen ve doktor AB Komisyonu tarafından Suriyeliler için Türkiye’ye verilecek 3 milyar euronun nasıl kullanılacağına yönelik çalışmalar başladı. 2.5 milyona ulaşan Suriyeliler’in sağlık ve eğitim hizmetlerini, çalışma izni alan Suriyeliler’in vermesi planlanıyor.
23.01.2016 Ekonomi
İstihdam açığını çağrı merkezleri kapatacak
İstihdam açığını çağrı merkezleri kapatacak Türkiye’de halen 70 bin kişiye iş olanağı sağlıyorlar...
23.08.2014 Arşiv
Gayrimenkul Zirvesi Başladı!
Gayrimenkul Zirvesi Başladı! 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı başladı, Gayrimenkul sektörü bu zirvede buluştu
11.05.2012 Arşiv
Tersine beyin göçü başladı
Tersine beyin göçü başladı Yurtdışında işlerini öğretim üyeleri Türkiye’ye dönmeye başladı
31.05.2009 Ekonomi
35 bin kişiye  iş imkanı
35 bin kişiye iş imkanı 50 şirket önümüzdeki dönemde 35 bin kişiyi işe alacak. İşte istihdam açığı olan sektörler...
27.02.2008 Ekonomi
Temizlikçi okullu oluyor
Temizlikçi okullu oluyor Kocaeli Üniversitesi ile Temizlik ve Servis Hizmetleri işadamları Derneği, temizlik personeli eğitmek üzere program açılması için YÖK'e başvuruyor. 2 yıllık programla, dil bilen personel yetiştirilecek
9.08.2006 Ekonomi
'Seyretmeyin tedbir alın'
'Seyretmeyin tedbir alın' TOBB Başkanı '6 ayda 45 bin bakkal kapandı' diyerek ortadireğin sıkıntısına acilen çare bulunmasını istedi
9.12.2005 Ekonomi