Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var?
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlığın önem kazandığı bu dönemde gittikçe daha fazla insan sigarayı bırakma konusunda çözüm bulmaya çalışıyor. Sigarayı bırakmaya çalıştıkça, son yıllarda sigarayı bırakma yardımlarının ve sigarayı bırakma programlarının sayısı çarpıcı biçimde arttı. Pek çok kişi sağlıklı bir yaşam ve hayat kalitesini arttırmak için sigarayı bırakmak ve bu konuda profesyonel destek almak istiyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunuyor. Bakanlık, sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olabilecek desteği vatandaşa sunuyor. Bunların başında sigara bırakma hattı ve sigara bırakma poliklinikleri geliyor. Peki, Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlık Bakanlığı sigara bırakma tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.01.2022 Sağlık
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay Dr. Adem Artut, Ramazan ayının sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine göre pozitif katkılar sağladığını belirtti.
2.04.2022 Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu Sigara ile ilgili kritik uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'nca "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19’a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yapıldı.
17.04.2021 Sağlık
Sigara paketlerine 'tek tip' uygulaması başlıyor!
Sigara paketlerine 'tek tip' uygulaması başlıyor! SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına gidileceğini duyurarak, "Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı. İnsanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız" dedi.
9.02.2018 Gündem
26 milyon 149 bin kişi sigara yüzünden aradı!
26 milyon 149 bin kişi sigara yüzünden aradı! Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat hizmet veren "ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı", kurulduğu 2010'dan bu yana 26 milyon 149 bin kişi tarafından arandı.
7.02.2018 Sağlık
Sigara içenlere çok kötü haber! Tam 10 çeşit kanser...
Sigara içenlere çok kötü haber! Tam 10 çeşit kanser... Sigaranın başta akciğer kanseri olmak üzere, gırtlak, mide, bağırsak, böbrek, kadınlarda meme ve rahim kanserinin aralarında bulunduğu en az 10 çeşit kansere neden olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Bilir, sigara içenlerin yüzde 50'sinin kalp krizi, akciğer kanseri ve kronik bronşit nedeni ile hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
2.02.2018 Sağlık
Ramazan ayında sigaradan kurtulun
Ramazan ayında sigaradan kurtulun Sigara içmek bir bağımlılık, bağımlılık ise tedavisi edilmesi gereken bir hastalık
17.05.2018 Arşiv
"Sigara fakirleşmemize yol açıyor"
"Sigara fakirleşmemize yol açıyor" Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, sigaranın ve diğer tütün mamullerinin kullanımının Türkiye'ye yılda 50 milyar dolarlık ekonomik yük getirdiğini belirterek, "Bu fakirleşmemize yol açıyor. Ayrıca tütün kullanan insanların çocukları hastalıklara açık şekilde dünyaya geliyor." dedi.
30.05.2017 Ekonomi
Sigara içenler dikkat!
Sigara içenler dikkat! TÜRK Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof...
30.05.2016 Sağlık
Eğitimliler daha bağımlı!
Eğitimliler daha bağımlı! Psikolog Saadet Merih Çengel, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde sigara bağımlılığı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.
5.02.2016 Sağlık
Bakanlıktan müjde! Ücretsiz dönem yeniden başladı
Bakanlıktan müjde! Ücretsiz dönem yeniden başladı Sağlık Bakanlığı, 2011 yılında dağıtılan 300 bin ilacın tükenmesi üzerine ücretsiz temin uygulamasını yeniden başlattı.
29.09.2021 Gündem
Korkunç rakam! 14 yaş altına indi
Korkunç rakam! 14 yaş altına indi Sigaranın alkol ve eroinden 8 kat daha fazla bağımlılık yaptığını belirten uzmanlar, genetik yatkınlıktan dolayı aileleri uyarıyor...
8.01.2015 Sağlık
Sağlık Bakanlığı o ilaçları mercek altına aldı!
22.07.2014 Sağlık
Açık havada da sigara içme yasağı geliyor
Açık havada da sigara içme yasağı geliyor Açık havada sigara yasağı Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünlerinin tüketiminin azaltılması amacıyla yürüttüğü kapalı mekanlarda ‘Dumansız Hava Sahası’ çalışmasının kapsamını genişletiyor. Kapalı mekanların ardından sigara yasağı açık alanlara da yayılacak.
1.07.2014 Yaşam
ALO 182 Randevu Hattı'nda skandal!
ALO 182 Randevu Hattı'nda skandal! Hastaların daha hızlı randevu alması için Sağlık Bakanlığı'nca uygulamaya konulan "ALO 182 Randevu Hattı"nda güvenlik açıkları bulunduğu ortaya çıktı. Bu hat yoluyla vatandaşlık numarası kullanılarak her türlü sağlık bilgisine ulaşılabiliyor.
27.04.2014 Ekonomi
'Ölümcül olabilir!'
'Ölümcül olabilir!' Sağlık Bakanlığı uyardı
18.03.2013 Sağlık
Sigara ve içkiye zam geliyor
Sigara ve içkiye zam geliyor Sigara ve alkolden 'sağlık vergisi' alınması için harekete geçildi.
19.08.2010 Ekonomi
İşte yasağın etkisi!
İşte yasağın etkisi! Tiryakiler nikotin tedavisine koştu
29.09.2021 Gündem
En ucuzu 10 TL olacak
En ucuzu 10 TL olacak Eylül ayından itibaren sigaraya büyük zam geliyor
30.07.2009 Ekonomi