3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş...
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş... Koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor, aşı ile ilgili gelişmeler art arda geliyor. Omicron ve alt varyantları endişe yaratmayı sürdürürken, Alman aşı üreticisi BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin’den kritik açıklamalar geldi. ‘Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek' diyen Şahin, aşının birkaç hafta ertelenebileceğini duyurdu.
17.02.2022 Dünya
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor?
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşıları ile ilgili önemli araştırma! Aşılarının etkinliği düşüyor mu? Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıkladı. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının etkinliği ile ilgili yeni araştırma yayınlandı. Araştırmacılar, çalışmanın, korumayı desteklemek için Covid-19 güçlendirici aşılarına duyulan ihtiyacın altını çizdi. Peki, BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşılarının etkinliği düşüyor mu? Pfizer-BioNTech aşısının koruyuculuğu kaç ay sürüyor? İşte detaylar…
11.12.2021 Sağlık
Covid-19 geçirenler mutlaka aşı olmalı!
Covid-19 geçirenler mutlaka aşı olmalı! Ortaya çıkan varyantlarıyla dünya genelinde etkili olan Covid-19’la mücadelede en etkili yöntemin aşı olduğunu vurgulayan uzmanlar, Covid-19 geçirenlerin de mutlaka aşı olması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, “Hangi varyant, hangi mutasyon, kaç kere mutasyon, kaç kere varyant olursa olsun şu gerçeği unutmayalım: Bu pandeminin ortadan kalkmasını sağlayacak en önemli faktör aşıdır! Biz bu pandemiyi aşıyla ortadan kaldıracağız.” diyor.
4.07.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs geçirenlerde de aşı olanlarda da bir süre sonra bağışıklığın azaldığı ve her iki gruba da hatırlatma dozu adı verilen üçüncü doz aşılamaların yapılması gerektiği konusunda bilim dünyasının uzlaşmaya vardığını söyledi. Yavuz, "CoronaVac aşısı için de üçüncü doz muhtemelen 6 ay sonra gerekecek. Ancak bunu verilerle ortaya koyabilmemiz gerekiyor. CoronaVac Faz- 3 çalışmasına katılan gruplarda, iki doz aşılamanın üzerinden 6 ay geçtiği için, bu kişilere üçüncü doz olarak BioNTech veya üçüncü doz olarak CoronaVac ile aşılama yaparsak nasıl bir bağışıklık elde edeceğiz, buna dair çalışma yapmak istiyoruz" dedi.
26.05.2021 Gündem