Gazete Vatan Logo

Yuvacık Barajı'na yağmur dopingi

İSU Genel Müdürü Bayram: - "Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 90'a, Namazgah Barajı'ndaki doluluk oranı ise yüzde 80'e ulaştı. Yuvacık Barajı'ndan taşkına neden olmamak için denize su bırakıyoruz"

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını belirterek, "Yuvacık Barajı'ndan taşkına neden olmamak için denize su bırakıyoruz" dedi.

Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yılki kuraklıktan hem barajların hem de Sapanca Gölü'nün etkilendiğini anımsatarak, bölgenin bu yıl bol yağış aldığını ve kuraklık endişesinin geride kaldığını söyledi.

Geçen yılki kuraklıkta Sapanca Gölü'nün su seviyesinin 28,8 metreye indiğini hatırlatan Bayram, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne 3 ay boyunca 12 milyon metreküp su verdiklerini, şubatta su takviyesini durdurduklarını dile getirdi.

"Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 90'a, Namazgah Barajı'ndaki doluluk oranı ise yüzde 80'e ulaştı" diyen Bayram, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yuvacık Barajı'nda taşkına neden olmamak için denize su bırakıyoruz. Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'nda yeterli su var. Yukarıda havzada da çok kar var. Yuvacık Barajı'nda 45 milyon 930 bin metreküp suyumuz var. Baraj, 50 milyon metreküp su alıyor. Şehrin günlük kullandığı su 320 bin metreküp. Öte yandan, Namazgah Barajı'mızda 18 milyon 150 bin metreküp su mevcut."

Haberin Devamı