Gazete Vatan Logo

‘Yusuf Bey’le helalleştik’

Başbakanlık görevlisi Yerkel’in tekme attığı madenci Erdal Kocabıyık’ın Ege Postası’na “Yusuf Bey aradı. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Onu affettim” dedi

‘Yusuf Bey’le helalleştik’

Maden faciası nedeniyle 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’da, Başbakan’ın konvoyunun geçişi sırasında bir araca tekme atması üzerine Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in saldırısına uğrayan Erdal Kocabıyık Ege Postası’na konuştu.

Hakkında “eylemi parayla yaptı”, “provokatör” ve “Somalı değil” gibi iddialar atılan Kocabıyık, “Ben 10 yıllık madenciyim. Soma’da yaşıyorum. Provokatör değilim. Olayın orta yerinde kaldım. Başbakanımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Dayımın oğlu vefat etmişti. Onun kızgınlığı üzgünlüğü vardı. Geçmişte eylemle olayla alakam hiç olmadı. Olayın ardından emniyete ifademi verdim. Evimden çıkamıyorum. Mahcubum” dedi.


‘Kendisini affettim’

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in olayın ardından kendisini aradığını ifade eden Kocabıyık, “Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Olayı kamuoyunda çok yanlış anlattılar. Bana yönelik bir tehdit baskı yok” diye konuştu.

Gökçek: İnsani hareket

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV’de katıldığı programda, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bakın Yusuf’un yaptığı doğru bir hareket değil. Ama Yusuf bir insan. Netice itibariyle adama söveceksin. Görüntülerde yok ama burada Yusuf saldırıya uğruyor. Bu doğru bir hareket değil ama insani bir harekettir bu. Eğer bu savunmaysa bunu savunuyorum. Bu hareketi doğru bulmuyorum ama insani bir hareket. Bunu söylemek gerekiyor. Tahammül sınırını aşmış ne yapsın çocuk. İnsanlar burada vicdani olarak değerlendirmiyorum. Burada etki ve tepki var. Bundan dolayı burada Yusuf’u linç edilecek bir durum yok.”

Haberin Devamı