Gazete Vatan Logo

Yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı! İşte kullanılan oy sayısı

Cumhurbaşkanı 2'inci tur seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşlarının oy verme işlemi başladı. Esenboğa Havalimanı’nda kurulan 8 sandıkta seçmenler oy kullanmaya başladı.

Yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı! İşte kullanılan oy sayısı

Yurt dışına kayıtlı Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı 2’inci tur seçimleri için bugün sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre yurt dışı temsilciklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün itibarıyla başladı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullandığı noktalardan biri de Esenboğa Havalimanı oldu. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren dış hatlar gidiş terminaline kurulan sandıkların başında sıraya girdi. Pasaport ve kimliklerini ibraz eden vatandaşlar, havalimanında kurulan 8 sandıkta oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunun gerçekleştiği 14 Mayıs'ta yurt dışında seçmen sayısı 3 milyon 416 bin olarak açıklandı. 2'nci turda bu sayıya ilave olarak ilk kez oy kullanacak 2 bin 435 seçmen daha eklendi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı toplam 3 milyon 418 bin 435 seçmen 20-24 Mayıs tarihlerinde sandık başına giderek oylarını kullanacak.

241 BİN 874 KİŞİ OY KULLANDI

Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşlarının oy verme işlemi devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) yapılan yazılı açıklamaya göre; yurt dışında 229 bin 916, gümrük kapılarında 11 bin 958 kişi olmak üzere toplam 241 bin 874 kişi oy kullandı.

Haberin Devamı