Gazete Vatan Logo

Yunus’u lezbiyen çifte verdiler!

Yunus lezbiyen çiftin ikisine de ‘anne’ diyor

Hollanda’da 6 aylıkken yere düşürüldüğü için velayeti ailesinden alınan minik Yunus, lezbiyen bir çifte verildi. Yunus lezbiyen çiftin ikisine de ‘anne’ diyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Basın Müşavirliği, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan “Gençlik Daireleri”nin aileleri tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla çocukları koruma altına aldığını, uygulamaların aile bütünlüğünü ortadan kaldırdığını açıkladı. YTB, çocukların ailelerinden alınıp bakıcı aileye verilmesi konusunda kültürel ve dini özelliklerin dikkate alınmamasının, aileleri mağdur ettiğini belirterek, “Bu çerçevede Hollanda’da yaşayan Azeroğlu çiftinin 2004 yılında 6 aylık olan oğulları Yunus’u yanlışlıkla yere düşürmesiyle Gençlik Dairesi devreye girmiş ve bebeği lezbiyen bir çifte vermiştir.

Verilmeme bahanesi

Ailenin açtığı davada mahkeme, kararını 18 Ocak 2012 tarihinde vermiştir. Mahkeme, küçük Yunus’un velayetinin ailesinden alınıp bakıcı lezbiyen çifte verilmesine hükmetmiştir. Aynı Mahkeme, çocuğun geri verilmemesine gerekçe olarak, anne N. Azeroğlu’nun Hollandaca bilmemesini göstermiştir” denildi.

Haberin Devamı