Gazete Vatan Logo

Yüksel Taşkın kimdir? CHP İzmir milletvekili adayı Yüksel Taşkın nereli, ne iş yapıyor, CHP’deki görevi ne?

Türkiye seçime hazırlanırken listeler YSK’ya teslim edildi, partiler milletvekili adaylarını açıkladı. CHP'nin İzmir milletvekili adaylarından biri de Yüksel Taşkın oldu. Yüksel Taşkın'ın yaşamı ve kariyeri ise merak konusu oldu. Peki, CHP İzmir 1. bölge 1. Sıra milletvekili adayı Yüksel Taşkın kimdir, nereli, kaç yaşında, CHP içerisindeki görevi ne, ne iş yapıyor?

Yüksel Taşkın kimdir? CHP İzmir milletvekili adayı Yüksel Taşkın nereli, ne iş yapıyor, CHP’deki görevi ne?

CHP'nin açıkladığı milletvekili listeleri sorgulanmaya devam ediyor. CHP İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday oldu. CHP İzmir Milletvekili adayı Yüksel Taşkın da merak edilen isimlerden biri oldu. Peki, Yüksel Taşkın kimdir, kaç yaşında, nereli?

YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Yüksel Taşkın, 1972'de Edirne'de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı ve 2015 yılında profesör oldu.

2011 yılında İstanbul CHP İl Örgütü’nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladı. 2018 yılında yapılan 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul delegesi seçildi. Aynı yıl yapılan 36. CHP Olağan Kurultayı’nda Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan Parti Meclisi’ne seçildi.

Taşkın, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge’den milletvekili adayı gösterildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sürecinde İstanbul İl Başkanı’na bağlı Yerel Seçim Masası’nda aktif olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

37. CHP Olağan Kurultayı'nda (25-26 Temmuz 2020) Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan Parti Meclisi’ne ikinci defa seçildi.

2015-2018 yılları arasında  Türkiye’nin en eski düşünce kuruluşlarından birisi olan Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın (TÜSES) yönetim kurulunda görev yaptı.

Taşkın'ın Türkiye siyaseti; Türkiye’de Milliyetçilik, Muhafazakârlık ve siyasal İslam; Demokratikleşme meseleleri; Ortadoğu’da toplum ve siyaset; Gençlik ve siyaset konularında kitap ve makaleleri yayımlanmıştır.