Gazete Vatan Logo

Yüksekova'da `slogan' gerginliği

HAKKARİ Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ile DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'yı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gelişlerinde karşılayan yaklaşık 100 kişinin PKK lehine sloganlar atması üzerine gerginlik yaşandı. Askerlerin slogan atılmaması konusunda uyardığı grup, daha sonra milletvekilleriyle birlikte DTP ilçe binası önüne geldi. Burada da slogan atan grup, polis tarafından megafonla uyarıldı. Yaklaşık 15 kişi, polislere taş atıp kaçtı.

Hakkari'de dün `Yeter Artık' sloganıyla düzenlenen olaylı mitinge konuşmacı olarak katılan Hamit Geylani ile DTP'li Emine Ayna, bugün öğle saatlerinde otobüsle Yüksekova İlçesi'ne geldi. Yaklaşık 100 kişi, milletvekillerini karşılamak için İlçe yakınlarındaki Kerem Ağa Köprüsü Mevkii'ne geldi. Burada halay çekip terör örgütü PKK lehine sloganlar atan gruba, robocoplu askerler müdahalede bulundu. Kısa süren gerginlik sonrası grup buradan ayrıldı ve Çakmak Köyü yakınındaki Pilonk Çeşmesi önüne geldi. Burada da slogan atmak isteyenler, askerler tarafından uyarıldı. Daha sonra milletvekilleri ve bölgedeki DTP'li belediye başkanlarından oluşan 20 araçlık konvoy, ilçe merkezindeki DTP binası önüne geldi. Burada parti binasının penceresinden 100 kişilik gruba hitap eden DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Türkiye'deki Kürt sorununun çözümünün tek yolunun demokrasi ve barış yoluyla olabileceğini söyledi. Ayna, "Operasyonlar durdurulsun, İmralı Cezaevi kapatılsın" dedi.

Ardından dinleyiler arasındaki birkaç kişi, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterini çıkarıp, yine sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine Milletvekili Ayna, grubu sükunete davet etti. Polis ise `Akrep' adı verilen araçtan megofonla sloganların yasadışı olduğu anonsunu yapıp göstericileri uyardı. Bunun üzerine kalabalıktan 15 kişilik bir grup, DTP ilçe binasına girdi. Yaklaşık 2 saat boyunca milletvekilleriyle görüşen grup çıkışta, parti binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polislere taş atıp kaçtı. Grubun Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Kuruköy yoluna kurduğu barikat ise polis panzerleriyle açıldı. Yaklaşık 15 kişilik grup daha sonra ara sokaklara dağılarak olay yerinden uzaklaştı.

Haberin Devamı