Gazete Vatan Logo

‘Yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik’

AB’nin Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat için koyduğu terörle mücadele yasasında değişiklik şartına tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işler oldu, oldu. Olmadı biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ki” dedi.

‘Yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72’nci Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’ne katıldı. Ankara’daki TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törende Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

‘22’sinden sonra...’

“Pasaport meselesi, bunlar görüşülür yapılır. İnşallah mesafe de alınır. Bunun üzerinde yeni kurulacak olan hükümetin bir çalışma yapması inşallah 22’sinden sonraki atılacak adımlar. Vize meselesinde ben diyorum ki müsterih olun. Avrupa Birliği vize serbestisini getirir diyorum ben. Ben zaten başbakanken bunlar bana söz verdiler. Ne zaman için? Bu yılın ekim ayı için söz verdiler. Daha sonra ne yaptılar? Biz bunu hazirana çekelim, haziranda yapalım; dediler. Ama haziran çekelim derken, şunu şunu yapacaksınız; dediler. 72 tane madde öne sürdüler. Bu rivayet yeni çıktı. Yoktu bunlar, nereden çıktı bunlar?”

‘Bir tanesi felaket’

“5 tane madde var ki bunların içerisinde bir tanesi felaket. Nedir o? Terörle Mücadele Yasası’nı değiştireceksiniz dediler. Bize bu aklı verenler önce Avrupa’da parlamentonun önüne teröristlerin kurduğu çadıra niye müsaade ediyorlar? Önce bunun cevabını versinler. Sen Türkiye’nin ne zamandan beri bu tür talimatlar almaya başladığını öğrendin. Türkiye artık bir sömürü ülkesi değildir.”

Haberin Devamı

‘Büyütmeye gerek yok’

“Bilmeleri gereken bir şey var. Vize konusunda da bize daha önce verilmiş sözleri bunların bu yılın ekim ayıdır. İmzalar Ankara Palas’ta bu şekilde atıldı. Şu andaki hazirana çektik, çekiyoruz; bu 4 aylık olay var ya bunların hepsi sadece kendilerine yeni ve tıkama için bir yol arama projesidir. Temenni ederim ki daha önce verdikleri sözü tutarlar ve en geç ekim ayında bu işi bitirirler. Şimdi bitirirlerse hayırlı olsun deriz. Bu işler oldu, oldu. Olmadı biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ki. Yine aynı şekilde devam ederiz. Bu işi çok fazla da büyütmeye gerek yok. Bunların hepsinin çıkış yolları var. Dik duracağız dik. Eğilmeyeceğiz.

‘Siz dalga mı geçiyorsunuz’

“Ne dediler? Size yılda 3 milyar Euro vereceğiz. Hâlâ orta sahada top çeviriyorlar. Verecekseniz verin. Buraya geliyor yöneticiler. Bizim kampları geziyor. Öbür taraftan da diyor ki ’Bize proje gönderin’. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Ne projesi? Git 25 tane şu anda kamp var. Bu parayı sen benim bütçeme vermeyeceksin. Bu para sığınmacılara gidecek. Vermiyorlar. Oyalıyorlar.”

Haberin Devamı

Kilis için çözüm masada

IŞİD roketlerinin hedefindeki Kilisli vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir. Masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir. Kilis’teki kardeşlerimiz bu büyük hesaplaşmanın yükünü omuzlamışlardır” dedi.

‘Diledikleri yere gitsinler’

“Kesin çözüm noktasında artık bugünleri sayıyoruz ve bugünler yakındır. Diğer taraftan artık bu ülkede bizimle birlikte yaşayamayacağını söyleyenler olduğunu görüyoruz. Öncelikle gönüllerindeki hevesi açıkça söyledikleri için, layık değiller ama kendilerine teşekkür edeyim. Biz de artık söyleyeceğimizi açıkça söyleme hakkına sahibiz. Buyursunlar diledikleri yere gitsinler. Yok vatan topraklarının bir kısmına gözü dikmek anlamında bu ifadeyi kullanıyorlarsa açıp Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitleri’nin anısına yazdığı şiiri, hiç olmadı İstiklal Marşı’mızı bir okusunlar.”

Haberin Devamı