Gazete Vatan Logo

Yol kontrolünde askere pusu

Şırnak’ta yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettiren PKK’lılar, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İki asker şehit oldu

Yol kontrolünde askere pusu

Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda her gün olduğu gibi dün sabah da mayın ve patlayıcı kontrolüne çıkan askerlerle köy korucuları, saat 07.23’te Araköy Mevkii’ne geldiğinde PKK’nın saldırısına uğradı. Pusu kuran PKK’lılar yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

İki şehit, iki yaralı

Teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında uzman çavuş Mehmet Acar ile Abdülkadir Pektaş şehit oldu. Yaralanan bir erbaş ile bir geçici köy korucusu Şırnak Asker Hastanesi’nde tedaviye alındı. Önce şehit olduğu haberi gelen geçici köy korucusu Hasan Kuday’ın duran kalbi doktorların müdahalesiyle çalıştırılarak yaşama döndürüldüğü belirtildi.

Yol kapatıldı

Mayınlı saldırı sonrasında karayolunda oluşan çukurun kapatılması için bölgeye karayolları ekipleri çağırılırken, çukurdan dolayı trafik akışı durduruldu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan asker ve polis ekipleri yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Atak’la operasyon

Saldırıdan sonra geçen günlerde Şırnak Tümen Komutanlığı emrine tahsis edilen milli ‘Atak’ isimli 2 helikopterle PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatıldı. Atak’ların teröristlerin kaçış güzergahını bombaladığı belirtildi. Türkiye’nin ilk yerli saldırı helikopteri ATAK projesinin temeli 1995 yılında atıldı. ATAK üzerindeki silah sistemleri, yazılımı, donanımı, elektronik ekipman kısımları, hedef tespit sistemleri ve kamerası tamamen Türk mühendisleri tarafından üretildi.