Gazete Vatan Logo

Yine kadınları hedef aldı!

Bu kez hedefinde çalışan kadınlar vardı

‘Hamile kadının sokakta gezmezi terbiyesizliktir’ diyen İnançer TRT’deki programında bu kez de çalışan kadınları hedef aldı.

Ramazan ayında TRT’de yayınlanan iftar programında “Hamile kadının sokakta gezmesi ayıptır, terbiyesizliktir” dediği için büyük tepki toplayan tasavvufçu Ömer Tuğrul İnançer, bu kez çalışan kadınları hedef aldı. TRT’deki “Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız” programında konuşan İnançer, şöyle dedi: “Çalışan kadın kocasının emrinde olmayı uygun bulmuyor ama patronuna hizmeti haysiyetine uygun buluyor. Çalışan kadın ‘ben kocama muhtaç değilim’ deyip yuvasını dağıtıyor. Ben eş demem. Eş yoktur, eşitlik yoktur. Ben karımla, çocuğumla eşit değilim. Eşim değil, zevcem olur. Karı da kurumsallığı anlatmak için kullanılır.” Bu sözler büyük tepki topladı.

- Prof. Dr. Beyza Bilgin (İlahiyatçı): “Bir ayette ‘herkese, kadınlara da nasip’ vardır deniliyor. Bu nasibin karşılığı para yani maaş veya dönemin şartlarına göre, barınma, yemek, giyecek ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Toplumsal cinsiyetlerdeki ayrımı yüce dinimize atfederek uydurmak resmen hezeyandır. Toplumdaki tüm kocalar mükemmel adamlar mı! Aciz, yuvasını dağıtan, ailesine bakamayan erkek yok mu?”

- Prof. Dr. Saim Yeprem (İlahiyatçı): “Bu değerlendirmeler muhterem zatın kişisel yorumları. İslam’da kadının çalışmasında mahsur yoktur. Kadının bir yerde çalışması ile yolda yürümesi arasında fark yoktur. Hak, hukuk ve kanunlar karşısında kadın ile erkekler eşit.”

- Av. Hülya Gülbahar (Kadın Hakları Savunucusu-eski KADER Başkanı): “Hukukçu İnançer, en temel yasalara bile aykırı bir propagandayı devlet televizyonu kanallarında yapmaya devam ediyor. Kadın zindanı yaratmak istiyorlar.”

Ak Partili kadın vekiller de tepkili

Ak Partili kadın milletvekilleri İnançer’in açıklamalarına tepkili. Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Alllah bizi bu zihniyetlerden korusun. Çalışan insan daha mutlu, daha verimli, ailesine katkısı daha fazla olur” dedi. İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ise “Bunlar İnançer’in kendisini bağlar. Ben bu sözler üzerine yorum bile yapmam” diye konuştu.

Haberin Devamı