Gazete Vatan Logo

Yeni yasayla MİT' atom bombası bile...

Tartışmalı MİT teklifi askıya alınıyor. CHP ve MHP teklife muhalefet şerhi yazdı. MHP, "Bu yasa çıkarsa, MİT atom bombası bile taşıyabilir" dedi.

CHP ve MHP, TBMM gündeminde bulunan ancak askıya alınarak seçim sonrasına bırakılma ihtimali doğan tartışmalı MİT kanun teklifi için muhalefet şerhi yazdı.

Gazeteport'un haberine göre, MHP'nin komisyon raporuna eklenen şerhinde "Bu teklif yasalaşırsa, Cumhuriyet Savcısı, atom bombası götüren bir araç ihbarı alsa bile, bu aracın MİT’e ait olduğu deklare edilirse hiç bir işlem yapamaz" denildi.

CHP'li İçişleri Komisyonu üyeleri Birgül Güler, Celal Dinçer, Ali Serindağ, Ahmet Toptaş ve Tanju Özcan, muhalefet şerhlerinde, MİT'in olağanüstü bir kurum haline getirildiğini savundular ve ''Sınırsız ve sorumsuz bir istihbarat ve operasyon yetkisi ile MİT, denetlenemez ve yargılanamaz bir güce dönüşmekte, iktidar kendini korumak ve kendisine karşı oluşabilecek her türlü tehlikeyi bertaraf etmek için keyfi bir düzenleme yapmaktadır'' dediler.

''KANDİL'DEKİ ÇAKAL SÜRÜSÜ''

MHP'li komisyon üyesi Hasan Hüseyin Türkoğlu ise muhalefet şerhinde Cumhuriyet Savcıları tarafından alınan bir ihbarın önce MİT'e sorulacağını ve MİT'in ''Görev çerçevesinde'' bilgisini vermesi durumunda soruşturma yapılamayacağını hatırlatarak '' Yani Cumhuriyet Savcısı, atom bombası götüren bir araç ihbarı alsa bile, bu aracın MİT’e ait olduğu deklare edilirse hiç bir işlem yapılamayacaktır'' dedi.

Türkoğlu, ''MİT'e sınırsız yetki verilmektedir. Böyle bir yapıya, Hafız Esad, Saddam Hüseyin, Hüsnü Mübarek ve Kaddafi de istihbarat diyordu. Bu teklif, İmralı'daki bebek katili ve Kandil'deki çakal sürüsüyle sürdürülen müzakere için gündeme getirilmiştir. Ayrıca istihbari faaliyetler için görevlendirilenler, sahte kimlik sahibi olabilecek, MİT, sahte şirket, vakıf ve dernekler de kurabilecektir. Bu teklif suç işleme imtiyazı vermektedir'' dedi.

Haberin Devamı