Gazete Vatan Logo

Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni kimlik kartı başvurusu 2 Ocak'ta başladı. Daha ilk hafta olmasına rağmen yeni kimlik kartı başvuruna talep oldukça fazla... Peki yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır, hangi belgeler gerekli? gibi soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır?

Daha şimdiden binlerce başvuru alan yeni kimlik kartları için pek çok merak edilen sorular da cevaplandırıldı. Yeni kimlik kartı başvurusunu nüfus il müdürlüklerinin yanı sıra online olarak kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. İşte yeni kimlik kartı başvurusu için gerekenler...

YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

YENİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?

Yeni kimlik kartı için başvurular 2 Ocak’tan itibaren Türkiye genelinde başladı. 16 TL ücreti olan yeni kimlik kartı başvurusu sonrası kartın 3 yıl içinde değişmesi gerekiyor. Yeni kimlik kartı başvurusu nüfus müdürlüğüne giderek, telefonla ya da internetten başvuru yapılabiliyor.

YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Yeni kimlik kartı başvurusu yapabilmek için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı ya da basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması gerekiyor.

Kimlik kartı alabilmek için 15 yaşından büyük olanların yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapması gerekiyor. Zaman kaybı yaratmamak için telefonla ya da internetten randevu alınabilecek.

Haberin Devamı

Randevular "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden alınabilir.