Gazete Vatan Logo

Yeni başkan Erdoğan Demirören

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nda yeni yönetim...

Türkiye’de lösemili çocuklar için en önemli sivil toplum kuruluşu olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı dün yeni yönetimini belirledi. Bugüne kadar on binlerce lösemi hastası çocuğun tedavisinde aktif rol alan vakfın yeni Mütevelli Heyeti Başkanı, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören oldu. İstanbul Grand Cevahir Otel’de dün yapılan seçim sonunda vakfın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: “Burak Göreli, Benjamin Goldstein, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Hülya Aşık, Nursen Ünsal ve avukat Okan Fenercioğlu.”

Üç yılda bir seçim

Türkiye’nin lösemililer için kurulan ilk vakfı olan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın yönetim kurulu her 3 yılda bir gerçekleştirilen seçimlerle yenileniyor. Erdoğan Demirören daha önce vakfın mütevelli heyeti üyesiydi.

30 yıllık vakıf

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı(BLÇV), 1983’te bir grup hayırsever tarafından dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz’ın himayesinde kuruldu. Vakfın kurucu başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu’ydu. 1986’da İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği’nin atıl olan çatı katı vakfa tahsis edildi. Burada vakıf için inşa edilen 25 yatak kapasiteli sağlık kurumu dönemin Başbakanı Turgut Özal ve eşi Semra Özal tarafından açıldı.

İlik naklinde ilke imza attı

Çocuk lösemisinde en ileri tedavi yöntemlerinden biri olan kemik iliği nakli Türkiye’de ilk olarak 1989 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nda hayata geçirildi. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı, 199 nakil ile çocukluk çağında en çok kemik iliği nakli gerçekleştiren kurum. Bu nakillerde dünya standartlarında sonuç alındı.

Haberin Devamı