Gazete Vatan Logo

Yeni anayasa mesaisi

Yeni bir anayasa için dört partinin katılımıyla yoğun bir çalışma yapan TBMM, 1 Kasım seçimiyle oluşan yeni yapısıyla bir kez daha aynı mesaiye başlıyor.

Yeni anayasa mesaisi

Meclis, bir kez daha yeni ve sivil bir anayasa mesaisine başlıyor. Yeni anayasa çalışmalarını yürütecek TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun üyeleri belirlendi. Mecliste grubu bulunan 4 partiden eşit temsille ve üçer milletvekilinden oluşan Komisyonun başkanlığını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman yürütecek.

HDP de üye verdi

Komisyonda, daha önceki çalışmada bulunan 5 isim görev yapacak. AK Parti’den eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP’den Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, HDP’den İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, MHP’den ise Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir görev yapacak.

24. Dönem’deki Komisyonun başkanlığını yapan, ancak çalışmalarda oy hakkı bulunmayan Çiçek, AK Parti’li İyimaya ve MHP’li Öztürk, yeni komisyonda da görev yapacak. Ayrıca, geçen dönemde çalışmalara partilerinin danışmanı olarak destek veren HDP’li Beştaş (o dönem Barış ve Demokrasi Partisi-BDP) ve MHP’li Parsak ise bu kez üye olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Bu hafta toplantı

Kahraman’ın bu hafta içinde komisyonu toplantıya çağırması bekleniyor. Yeni Komisyon, öncelikle kendi hukuku sayılan çalışma usul ve esaslarını belirleyecek.

Komisyonun çalışmaları sıfırdan başlayarak değil, 24. Dönem’de yürütülen çalışma üzerinden yapması konusunda görüş birliği bulunuyor.