Gazete Vatan Logo

Yeni anayasa için ilk toplantı

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa yapımı için ilk toplantısını bugün gerçekleştiriliyor. Yol haritasının çizileceği toplantıda, çalışma usul ve esasları ele alınacak. 4 partiden 3’er milletvekilinin oluşturduğu komisyonun bu kez 6 ay içinde çalışmalarını tamamlaması planlanıyor.

Yeni anayasa için ilk toplantı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa yapımı için ilk toplantısını bugün gerçekleştiriliyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığındaki toplantıda, TBMM'de grubu bulunan 4 parti, üçer milletvekiliyle temsil ediliyor.AK Parti'den eski TBMM Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Sekreteri, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP'den Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, HDP'den İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar, MHP'den ise Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir yer alacak.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ilk toplantıda açılış konuşması yapıyor. Kahraman'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Mevcut anayasa imkan vermediği için birçok yasal düzenlemeyi yapamıyoruz. Türkiye'nin ithal ve taklit olmayan, günün şartlarına ihtiyaç veren, yalın, sürekli değişiklik gerektirmeyen kalıcı bir anayasaya ihtiyaç duymaktadır.

Haberin Devamı

* Ortak aklı harekete geçirerek anayasa yapım sürecini başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum. Türkiye'nin toplumsal kutuplaşmayı engelleyecek bir anayasaya ihtiyacı olduğu kesindir. Değerli komisyon üyeleri 24. Yasama Döneminde yapılanlar yarım kalmışsa da komisyonumuza ciddi bir tecrübe aktarılmasını sağlamıştır.

* Bugünden itibaren çalışmasına başlayacak komisyon yeni bir başlangıç yapacaktır.