Gazete Vatan Logo

YAŞ üyeleri kimlerdir, Yüksek Askeri Şura üyeleri kimlerden oluşur? YAŞ (Yüksek Askeri Şura) neden toplanır, Yüksek Askeri Şura'nın görevleri nelerdir?

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplandı. YAŞ Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanır. Cumhurbaşkanı ise gerektiğinde Şurayı toplayabilir. Toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları da ele alınacak. Peki, Peki, YAŞ (Yüksek Askeri Şura) üyeleri kimlerden oluşuyor? Yüksek Askeri Şura'nın görevleri nelerdir, YAŞ neden toplanır?

YAŞ üyeleri kimlerdir, Yüksek Askeri Şura üyeleri kimlerden oluşur? YAŞ (Yüksek Askeri Şura) neden toplanır, Yüksek Askeri Şura'nın görevleri nelerdir?

YAŞ toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak ismin açıklanması bekleniyor. Peki, YAŞ üyeleri kimlerdir, Yüksek Askeri Şura üyeleri kimlerden oluşur

YAŞ (YÜKSEK ASKERİ ŞURA) ÜYELERİ KİMLERDİR?

Yüksek Askerî Şûranın üyeleri; Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanlarıdır.

Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü hallerde Yüksek Askeri Şura toplantılarına katılır ve başkanlık eder. Cumhurbaşkanı katılmadığında, görevlendireceği yardımcısı başkanlık eder.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA GÖREVLERİ

a) Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik anafikrin (Konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususlarında görüş bildirmek;

b) Silahlı Kuvvetlerin anaprogram ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek;

c) Silahlı Kuvvetlerle ilgili olup önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip görüş bildirmek;

ç) Cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde Silahlı Kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek;

d) Mevzuatla verilen görevleri yapmak.

Haberin Devamı