Gazete Vatan Logo

Yardım alamayanlar için Sosyal Yardım Desteği başvuru şartları! Yeni sosyal yardım desteği yolda!

Ekonomik istikrar kalkanı paketiyle birlikte corona virüsün vatandaşa olan etkilerini azaltmak amacıyla başlatılan sosyal yardım desteğinin ikinci adımı yolda. 2 milyon 111 bin haneye biner liralık yardım yapıldı. Sıradaki sosyal yardım desteği ise ilk sosyal yardım desteğinden faydalanamayanlara verilecek. Peki, İkinci sosyal yardım desteği kimlere verilecek? İkinci sosyal yardım desteği başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak? Yeni sosyal yardım desteği başvuruları hakkında merak edilenler...

Yardım alamayanlar için Sosyal Yardım Desteği başvuru şartları! Yeni sosyal yardım desteği yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik istikrar kalkanı paketiyle devreye giren ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemelerin ikincisi ve üçüncüsü yolda. Bu kez ilk yardımdan yararlanamayanlar yeni sosyal yardım desteği alabilecek.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre sosyal yardım desteğinden daha önce hiç sosyal yardım almamış ancak corona virüs nedeniyle mağduriyet yaşayanlar faydalanabilecek.

Sosyal yardım desteğinin ilk aşaması 2 milyon 111 bin haneye biner liralık yardımı kapsıyordu. İlk sosyal yardım desteğinden, "Yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım programı” alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın ödeme olarak yapıldı. Sosyal yardım desteği PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılığıyla, 5 gün içinde yardımlar evlere ulaştırıldı.

Haberin Devamı

İKİNCİ SOSYAL YARDIM DESTEĞİ YOLDA!

Kimler ikinci sosyal yardım desteği alabilecek?

Daha önce sosyal yardım alan ve birinci sosyal yardımda dağıtılan bin TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye biner TL nakdi destek verilmesi planlanıyor.

İkinci sosyal yardım desteği ne zaman başlıyor?

Birinci sosyal yardımda dağıtılan bin TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin hane için yardımların ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı.

İkinci sosyal yardım desteği başvuruları nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu yardımlar için de vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını ve yardımların evlere götürülerek teslim edileceğini belirtti.

CORONA VİRÜS NEDENİYLE İŞTEN ÇIKARILANLARA DA YARDIM VERİLECEK

Üçüncü sosyal destek yardımı kimleri kapsıyor?

Haberin Devamı

Sosyal yardım desteğinin üçüncü ayağında ise sosyal yardım havuzunda yer almayan ancak koronavirüs nedeniyle zor duruma düşen, işyeri kapanan, işten çıkarılan kişiler hedefleniyor.

Bu nedenle oldukça geniş bir kesimin yardım kapsamında olabileceği belirtilirken, “Kişinin birkaç ay önce çok iyi geliri olabilir, evi olabilir, iyi yaşam standartları olabilir, ancak koronavirüs nedeniyle işletmesi kapanmıştır, kendisi de maddi zorluğa düşmüştür. Hedef tam olarak bu kişilere ulaşabilmek. Koronavirüsün maddi olarak zarar verdiği herkes bu kapsama girecek” bilgisi veriliyor.

Üçüncü sosyal destek yardımı başvuruları nasıl yapılacak?

Bu kapsamda yardım alacaklar için başvuru yapılması gerekecek. Bunun için de bir web sayfası oluşturuluyor ve açıklanacak tarihlerde e-devlet üzerinden talepler toplanmaya başlanacak. Yardım miktarı da 1000 TL olarak belirlendi.