Gazete Vatan Logo

Whatsapp yabancı numara arama kapatma! Whatsapp bilinmeyen numaradan arama engelleme nasıl yapılır? Whatsapp yurt dışından gelen arama engelleme…

WhatsApp kullanıcıları yurt dışı merkezli yabancı numara tarafından arandıklarını söyleyerek rahatsız edilmeye başladıklarını sosyal medya platformları üzerinden paylaşılıyor. Peki, WhatsApp yurt dışı arama nasıl kapatılır? WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen arama nasıl engellenir?

Whatsapp yabancı numara arama kapatma! Whatsapp bilinmeyen numaradan arama engelleme nasıl yapılır? Whatsapp yurt dışından gelen arama engelleme…

Whatsapp bilinmeyen numaradan arama engelleme ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Son zamanlarda bazı WhatsApp kullanıcıları, Endonezya ve Hindistan gibi ülkelerdeki yabancı numaralar tarafından arandıklarını dile getiriyor. Şikayet platformları üzerinden bu numaralar tarafından birçok kez arandıklarını paylaşan kullanıcıların şikayetleri arttı. Peki, WhatsApp yurt dışı arama kapatma nasıl yapılır, WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? 

WHATSAPP YURT DIŞI ARAMA KAPATMA

Yurt dışı aramaları tamamen kapatmak mümkün değil, ancak sessize alabilir ve rahatsız edilmeyi engelleyebilirsiniz.

Android ve iPhone'da yabancı numaraları sessize almak için:

Ayarlar > Gizlilik’e dokunun.

Aramalar’a dokunun.

Anahtarı açık veya kapalı konuma getirin.

Whatsapp yurt dışından gelen arama engellem

WhatsApp uygulamasını açın.

Arama sekmesine gidin.

Arama geçmişinizde rahatsızlık veren numarayı bulun.

Numarayı seçin ve "Engelle" seçeneğine dokunun.

Bir dolandırıcılık şekli olan bu aramalara paranızı kaptırmamak için yabancı bir numaradan mesaj ve arama aldığınızda (tanıdığınız birisi değilse) direkt olarak engelleyin ve silin.

Haberin Devamı