Gazete Vatan Logo

Vur emrini vereni akrabası ihbar etti

İstanbul Nişantaşı’nda geçtiğimiz yıl 24 Aralık gecesi suç örgütü lideri Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile iki koruması uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştı. Saldırıda Vedat Şahin ve Ferdi Topal hayatını kaybetmişti. Soruşturma sırasında 8 kişi tutuklanmış aralarında Yakup Kerem Saral’ın da bulunduğu 3 kişi hakkında da firari oldukları için yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonunda 11 kişi hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede örgüt yöneticisi olarak geçen Yakup Kerem Saral ve 5 örgüt üyesi hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 29 yıla kadar hapis talep edildi. Diğer örgüt üyesi 5 kişi hakkında ise 47 yıldan 65 yıla kadar hapis istendi. Savcı iddianamede Saral ve Şahin grupları arasındaki husumeti anlatırken, son saldırının da geçmişteki olaylardan bağımsız ele alınamayacağını, eskiden kalan anlaşmazlıkların ve husumetlerin yansıması olduğunu belirtti. İki suç örgütünün ekonomik çıkarın paylaşımı ve etkinlik alanı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle karşı karşıya geldiğinin dile getirildiği iddianamede bir ayrıntı dikkat çekti.

Haberin Devamı

İhbar mektubu yolladı

İddianamede olayın hemen ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne isimsiz bir ihbar mektubu geldiği belirtildi. İhbar mektubunda çete lideri Yakup Kerem Saral’ın akrabası olduğunu belirten bir kişi, Şahin’in öldürülmesini olayını Yakup Kerem Saral’ın organize ettiği, Saral’ın yeğeni ile birlikte olayı yaptırmak için sürekli İstanbul’a geldiklerini anlattığı ifade edildi.

‘Çok kan akacak durdurun!’

İhbar mektubunda saldırganların isimleri ve Fatih’te bir adreste saklandıklarını bilgisi verilirken, mektubu yazan kişinin “Allah aşkına bu şahısları durdurun yoksa daha çok kan akacak, Yakup halen Adapazarı’nda yaşıyor. Birçok silahlı adamı cinayete devam edecek acil yakalayın” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Şüphelilerin takibe takılmamak için birbirleriyle uluslararası numaralar üzerinden irtibat kurdukları belirtilirken, Yakup Kerem Saral’ın olay yerinde olan ve eylemi gerçekleştirdiği değerlendirilen şüphelilerden birisi olan Hurşit Aydın ile bu şekilde dolaylı yoldan irtibat kurduğu anlatıldı.

Haberin Devamı