Gazete Vatan Logo

Vsync Nedir, Ne İşe Yarar? Vsync Nasıl Kapatılır, Nasıl Açılır?

Asıl anlamı dikey senkronizasyon anlamına gelen kısa şekli de bu şekilde okunan oyunların yenilenme hızına denilmektedir. Bir oyunun kare şeklinde bulunan hızı ile oyunun aynı zamanda monitörünün otomatik bir şekilde yenilenmesinin aynı anda çalışmasını sağlamaktadır. Bunun aynı zamanda diğer bir anlamı grafik teknolojisi anlamına gelmektedir.

Vsync Nedir, Ne İşe Yarar? Vsync Nasıl Kapatılır, Nasıl Açılır?

VSync Nedir?

İlk olarak önce tutunacak şeylerden biri ekran kartı üreticilerinin yaptığı işlerle birlikte ekran kartının gelişmesi ve ilerlemesini sağlayan teknolojinin ekran yırtılmalarının ve olaylarının başarıyla atlatılması olarak nitelendirilmektedir. Ekran yırtılmaları bilinen üzere monitörlerin kendini yenileyerek saniyeler içerisindeki senkronizasyonların aynı anda gelişmesini ifade etmektedir.

Bu işlemlerin doğru bir şekilde gerçekleşebilmesi adına özellikle oyuncuların monitörleri bu düzeyde olacak şekilde ayarlanmaktadır. Böylece hıza ve akşam ayak uydurma süreci de kolaylaşmaktadır. Çizgilerin oldukça iyi ve doğru bir şekilde kullanılabilmesi adına oyunlar çeşitli amaçlara uygun olacak bir şekilde hazırlanmaktadır.

Bu çıkışlar yenileme kapasitelerinin orantılı bir şekilde ayarlanmasını sağlamaktadır. Böylelikle takılma ya da yırtılma olmaksızın görsel performanslar en üst düzeyde tutulmaktadır. Ekranda oluşabilecek giriş hareketleri hızlı bir şekilde aktifleşmektedir.

VSync Ne İşe Yarar? 

Haberin Devamı

İşlem kapasiteleri araştırıldığı takdirde monitörlerin daha hızlı çalışmasını sağlayabilecek düzenekler oluşturmaktadır. İçinde bulundurduğu sistemler sayesinde etkin ve teknolojik yönden uygulamaktadır. Bu seçenekler en çok oyunda karşılaşılabilen seçenekler arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı da çalışma prensipleri akıllarda kalabilecek tüm soru işaretlerini götürmektedir.

Oyuncuların daha pratik ve akıcı şekilde oyunları gerçekleştirebilmesini sağlamaktadır. Monitör kutularının böylece senkronizasyon ibareleri açık ve anlaşılır şekilde oluşabilecek diller ile birlikte ayarlanması gerekmektedir. Ekranda oluşabilecek görüntünün birbirinden ayrılması gibi seçeneklerin oluşmasını önlemektedir.

VSync Nasıl Kapatılır?

Oyunların en başına çıkan bu içerikler tıklandığı zaman açılmayı kapatılmayı sağlamaktadır. Böylece ekran kartları ne kadar sağlam olursa hız anlamında pratik çözümler oluşturulmaktadır. Tazeleme hızları birbirinden farklı boyutlar ile değerlendirildiği zaman monitörde bulunan sekmeler kapatılarak bu senkronizasyonun da devre dışı kalması sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Böylelikle karelerin üst üste gelme problemleri de ortadan kalkmaktadır. Eğer döngü tamamen bitmediyse otomatik bir şekilde kapatılma sistemi devreye girmektedir. Oyunların grafiksel anlamında güçlü bir an oluşturabilmesi adına monitörler sürekli aktif bir hale gelmektedir.

VSync Nasıl Açılır?

Açılış segmentleri incelendiği takdirde oyundaki bu bağlantıyı açabilmek adına aç butonuna tıklanması gerekmektedir. Böylece otomatik açılmalar sayesinde oyunlardaki aksaklıklar giderilerek monitör için hazır hale gelmektedir. Dinamik ve sağlam bu sistem rahatlıkla her bilgisayar tarafından kullanılmaktadır. Bu sekmenin muhakkak belirli zaman dilimlerinde açılması gerekmektedir.