Gazete Vatan Logo

Vika olayında polislere Ağır Ceza yolu

İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dökümlerine Rus ajanı ve kadın satıcısı olduğu olduğu iddia edilen 'Vika' isimli kadın hakkında yapılan bir görüşmeyi 'sehven' yükledikleri iddia edilen iki polis Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. İki polis hakkında resmi evrakta sahtecilik suçlaması yapılırken polisler hakkında üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası istenecek.

Askeri Casusluk Soruşturması kapsamında telefonları dinlenen Emekli Albay İbrahim Sezer'in 14 Temmuz 2010'da Saffet Kaplan ile yaptığı konuşmada bir Rus kadının adının geçtiği ileri sürüldü. Sezer'in bir konuşmasında "Ben ondan sonra bir senin yanına uğrarım Eşme'ye" şeklindeki ifadeleri, polisler tarafından "Uğrarım Vika'ya" diye tutanaklara yazıldı. Yanlış ifadelerin yazıldığı bu tutanakta Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polisler Haşim Gülal ve Sezai Akgün’in imzası yer alıyordu.

Ben tanımıyorum dedi

Bu tutanakların ardından ismi geçen kadını tanımadığını belirten Albay Sezer avukatı aracılığıyla iki polis memurundan şikayetçi oldu. Yapılan inceleme sonucunda Vika isminin 'sehven' yazıldığı tespit edilirken iki polis hakkında Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Atıcı, "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açtı.

Ağır Ceza'ya gönderildi

İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, sanıkların görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenlemek suçunun oluşabileceğini ifade ederken bu suçun Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevinde olduğunu vurguladı. Mahkeme bu gerekçeyle dava dosyasını İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Sanıklar bundan sonra Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Cezaları da artabilir

Görevi kötüye kullanma suçuyla yargılanan iki polis üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanırken, şimdi resmi evrakta sahtecilik suçundan üç yıldan sekiz yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Haberin Devamı