Gazete Vatan Logo

‘Verin elinizi öpeyim bu sizin bayramınız’

23 Nisan için devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Başbakan Davutoğlu’na çocukların ilgisi yoğun oldu. Çocuklarla selfie çektiren Başbakan, elini öpmek isteyenlere bu sözlerle seslendi

‘Verin elinizi öpeyim bu sizin bayramınız’

Ulu önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün Ankara’da bir dizi tören düzenlendi. Törenler, milli bayram ve TBMM’nin açılışının 96. yıl dönümü dolayısıyla Meclis’teki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet, Aslanlı Yol’da yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. TBMM Başkanı Kahraman’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Sevgi gösterisi

Kahraman ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Bu sırada, çocukların sevgi gösterileri üzerine Kahraman ve Başbakan Davutoğlu, çocuklara el sallayarak karşılık verdi. Törenin ardından Başbakan Davutoğlu, çocuklarla sohbet etti. Çocuklar Davutoğlu’na yoğun ilgili gösterdi. Başbakan Davutoğlu, çocuklara “Hanginiz Başbakan olacak” diye sordu. Çocuklarla selfie çektiren Davutoğlu, elini öpme isteklerini kırmadı ama hemen ekledi: “Anneniz ve babanız dışında kimsenin elini öpmeyin. Verin ben sizin elinizi öpeyim, bu bayram sizin bayramınız.”

Haberin Devamı

Bir tek HDP yoktu

Anıtkabir’deki törene; TBMM Başkanı Kahraman’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan yardımcıları Lütfi Elvan ve Mehmet Şimşek, bakanlar ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile çok sayıda milletvekili katıldı. Gerek Anıtkabir gerekse TBMM’deki törenlere HDP’den katılım olmadı.

Yan yana durdular

Kahraman’ın defteri imzaladığı sırada, Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu yan yana durdu. Karaman’daki cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu, Ramazanoğlu için “Ensar Vakfı’nın önüne yatmış” ifadesini kullanmıştı. Bakan, CHP lideri hakkında dava açacağını açıklamıştı.

‘Parolaları istiklal işaretleri şahadetti’

Meclis’in açılışının 96’ncı yıl dönümü dolayısıyla Ulus’taki Birinci Meclis’te tören düzenlendi. Kahraman, yaptığı konuşmada, “Bizi millet yapan değerlerimize sahip çıktığımızda Birinci Meclis’in ruhuna da sahip çıkmış oluruz. Başkent İstanbul başta olmak üzere güneyden, kuzeyden ve batıdan işgal altına alınmış olan memleketin evlatlarının Allah’tan başka iltica edecek makamları ve milletten başka dayanacak kuvvetleri yoktu. Onlar için parola istiklal, işaret şahadetti” dedi.

Haberin Devamı

360 derece Anıtkabir

Anadolu Ajansı, ekibi, 23 Nisan ziyaretleri sırasında, özel kamerayla Anıtkabir’in 360 derece açıyla görüntülendiği çekim gerçekleştirdi.