Gazete Vatan Logo

UYAP Vatandaş Girişi İle Yargıtay Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

UYAP vatandaş girişi ile Yargıtay dava dosyası sorgulama size mahkeme bilgileri sunmaktadır. UYAP vatandaş girişi ile dava dosyası sorgulama yapmak ve Yargıtay dosya sorgulama detaylarını öğrenmek için detayları haberimizde.

UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama, kişilerin mahkeme ile ilgili durumlarını sunan bir hizmettir ve bu nedenle vatandaşlar tarafından tercih edilmektedir. Özeliklemahkemesi olan ve mahkemesi ile ilgili bilgi almak isteyen kişilerinyapacağı UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama sonrasında mahkeme bilgileri üzerindeninceleme yapması ve mahkemelerini takip etmesi mümkündür. Bu bakımdan eğer siz de mahkemeleriniz hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama yapmanız yeterli olacaktır.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama

UYAP Nedir?

UYAP, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi adı altında sunulan ve yargı ile ilgili işlemleriniz hakkında bilgi alabileceğiniz özel bir portaldır. İlgili portal üzerinden sunulan hizmetler, UYAP başlığı altında, e devlet kapısı gibi devlet sitelerinde de yer alabilmektedir. Bu bakımdanUYAP hizmetlerine erişim sağlamanız için tek seçeneğiniz UYAP resmi internetsitemi değildir. Eğer e devlet üyeliğiniz mevcutsa ve e devlet kapısını kullanıyorsanız, e devlet üzerinden yapacağınız giriş işlemleri sonrasında UYAP ile ilgili işlemlerinizi de yapabilir ve özellikle UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

UYAP üzerinden işlem yapacak kişilerin statülerine göre açılmış olan giriş ekranlarından yararlanması gerekmektedir. UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama hizmetinden tüm vatandaşlar yararlanabileceği gibi avukatlar için sunulan hizmetlerden tüm vatandaşlarınyararlanmasımümkündeğildir. Bu nedenle yapacağınız UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama gibi işlemler için ilgili giriş ekranlarını tercih ederek UYAP’A giriş yapmanız gerekmektedir.

UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama için ilk olarak e devlet kapısı üyeliğiniz ile UYAP’a giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından profiliniz üzerinden kolay bir şekilde UYAP vatandaş girişi ile dava sorgulama yaparak mahkeme bilgisi alabilirsiniz.