Gazete Vatan Logo

Üstün Dökmen ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Üstün Dökmen’e tepki gösterdi, Dökmen’in sözleri neden gündem oldu?

YouTube yayınına katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, başörtüsüne yönelik açıklamalarda bulununca, birçok kesim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da eleştirildi. Peki, Üstün Dökmen ne dedi? Üstün Dökmen’in sözleri neden gündem oldu?

Üstün Dökmen ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Üstün Dökmen’e tepki gösterdi, Dökmen’in sözleri neden gündem oldu?

Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuk olarak katıldığı Armağan Çağlayan'ın Youtube programında başörtülü rehber öğretmenleri, psikologları ve psikiyatrları hedef aldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Üstün Dökmen'in başörtülü psikologlar hakkındaki çok tartışılan sözlerine de değindi.

ÜSTÜN DÖKMEN NE DEDİ?

"Başörtülü rehber öğretmen olamaz" sözlerine gelen tepkiler hakkında konuşan Dökmen, açıklamasının devamında "Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakim ve savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar." dedi.

Psikoloğun terapi esnasında dini ya da siyasi simge takmaması gerektiğini belirten Dökmen, ofisinde Atatürk resmi bile olmadığını dile getirdi. Dünyanın en büyük sorununun insanların dürüstlüğünü kaybetmesi olduğunu söyleyen Dökmen, ikinci büyük sorununun da pozitif bilimden uzaklaşmak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

ÜSTÜN DÖKMEN'İN SÖZLERİNE ERDOĞAN’DAN TEPKİ

28 Şubat bakiyesi kimi kendini bilmezlerin başörtülü kadınlara yönelik hezeyanlarında görüyoruz. Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor. CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Bu ülkenin en büyük açığı demokrasiyi içselleştirmiş, yerli ve milli muhalefet açığıdır. İhya yerine yıkmayı siyasetlerinin merkezine yerleştiren rövanşist yaklaşımdır. Sandıkta milletten tokat yiyenler iktidara gelmek için darbedelerden, hatta FETÖ'cü alçaklardan bile medet ummuşlardır.

Bürokratlar Bay Kemal tarafından tehdit ediliyor. Millet iradesini temsil edilen kurumlar hedef alınarak siyaset kurumuna olan güven sarsılmaya çalışılıyor. Bu saldırıların baş rolünü bugün yine CHP üstlenmektedir. Farklı düşünen, farklı giyinen insanlar CHP ve ortakları tarafından tehdit edilmekte, sindirilmeye çalışılmaktadırlar. Tüm bunlar gün gibi ortadayken, muhalefetin garnitür masasında yer almaktan beyis görmeyenleri milletimize havale ediyoruz.

Haberin Devamı