Gazete Vatan Logo

Üstün Dökmen kimdir? Üstün Dökmen’in biyografisi!

Televizyon ekranlarından yaptığı programlarıyla tanınan ünlü psikolog Üstün Dökmen, Armağan Çağlayan’ın youtube kanalına yaptığı açıklamalarla gündemde. Ünlü psikolog Üstün Dökmen’in başörtüsü ile ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. Peki, Üstün Dökmen kimdir? Prof. Dr. Üstün kaç yaşında ve nereli? İşte Üstün Dökmen’in biyografisi!

Üstün Dökmen kimdir? Üstün Dökmen’in biyografisi!

Ünlü psikolog Üstün Dökmen’in katıldığı programdaki sözleri olay yarattı. Başörtülü kadınların meslekleri ile ilgili sözleri gündem oldu. Sosyal medyada büyük tepki toplayan Üstün Dökmen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Üstün Dökmen kimdir? Üstün Dökmen kaç yaşında ve nereli? İşte Üstün Dökmen’in biyografisi!

ÜSTÜN DÖKMEN KİMDİR?

1971 yılında Ankara'da Cumhuriyet Lisesi'ni, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. 1986 yılında doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında bitirdi. 1988'de doçentlik, 1995'te profesörlük derecesini aldı.

Sosyal bilimlere ilgi duyuyordu, ancak öncelikle Hacettepe Üniversitesi Fizik Bölümü'ne kaydoldu. Üçüncü sınıfa gelince fiziğin kişiliğine uygun olmadığını fark etti. Yeniden üniversite sınavlarına girerek Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne geçti. Bu bölümden mezun oldu ve aynı bölümde Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) alanında master yaptı. Psikolojik danışma ve rehberlik alanında 1986 yılında doktora, 1988 yılında doçentlik, 1995’te ise profesörlük derecesi aldı. Hâlen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Bir dönem TRT 1 ve Star TV'de Küçük Şeyler adlı bir programı hazırlıyıp sundu.

Haberin Devamı

Dökmen’in çeşitli bilimsel dergilerde yayımlanan makalelerinin yanı sıra dört bilimsel, bir de şiir kitabı vardır. Bu kitaplar sırasıyla; “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi: Kuruluşu, Gelişmesi, Çalışmaları” , “Okuma Becerisi İlgisi ve Alışkanlığı Üzerine Psiko-Sosyal Bir Araştırma” , “İletişim Çatışmaları ve Empati” , “Sosyometri ve Psikodrama” adlarını taşımaktadır. Şiir kitabının adı “Selam” dır. Meslektaşı Prof. Dr. Zehra Yaşın Dökmen’le evlidir; iki kızı bulunmaktadır.