Gazete Vatan Logo

Ünlü baklavacıyı akrabası kaçırmış

'Hacı abi elimizde 1 milyon YTL gönderin'

İstanbul’da birçok semtte şubeleri bulunan Hacı Sayid Pastaneleri’nin sahibi iki kardeşten Mehmet Dinçerler, 14 Eylül Salı günü Silivri Ortaköy beldesindeki evinden çıkıp Yenibosna’daki şirketine gelirken yolda kaçırıldı. Çalıntı bir otomobille Dinçerler’in aracına yandan çarpan zanlılar, işadamını zorla otomobile bindirerek kaçırdı. Fidye çetesi önce telefonla aradıkları Dinçerler Ailesi’ne “Hacı Abi elimizde taleplerimiz yakında bildirilecek” diye telefon etti, ardından da şirketin Yenibosna’daki binasının önüne bir mektup bıraktı. Şirketin diğer ortağı kardeş Burhan Dinçerler’e gönderilen mektupta, Mehmet Dinçerler’in el yazısıyla “Kardeşim. Benim bu şahıslara borcum vardı. Senin paran, benim param fark etmez. Sen 1 milyon YTL hazırla. Ben çok zor durumdayım. Polise haber verme” yazıyordu.

Kadın kılığına girdiler

Burhan Dinçerler’in olayı hemen polise bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Polis yaptığı incelemede Dinçerler’in kredi kartından pardösü giyerek kadın kılığına giren bir kişinin para çektiğini belirledi. Bu kişi takibe alındı. Silivri’de bir depoya kadar izlendi. Depoya sabaha karşı baskın yapan polis şüpheliler Erol Fırtına, Muhlis Karakuş, Tarık Evci ve Yusuf Soylu’yu gözaltına aldı. Dinçerler’in üzerinde bulunan 3 bin YTL ile kredi kartlarının gasp edildiği anlaşıldı.

Akrabasını görünce şaşırdı

Mehmet Dinçerler, bir şok da Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yaşadı. Zanlılara aynalı camın arkasından bakan Dinçerler şüphelilerden Erol Fırtına’yı göstererek “Bu benim akrabam. Eşimin amcasının oğlu. Onu tanıyorum. Evime gelip gidiyordu” dedi.

İstanbul’da 25 dükkanı var

1968’de baklava sektöründe işçi olan Gaziantepli Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, 1983 yılında Şirinevler’de 20 metrekarelik bir dükkânda kendi adlarına faaliyete başladı. Şu anda İstanbul’da 25 mağazasıyla yüzlerce çalışanları var.

Zinciler bağladılar

Polis, Mehmet Dinçerler'i baskın yaptığı deponun en arka kısmında zincirlerle elleri ve ayakları bağlı bir şekilde buldu.

Haberin Devamı