Gazete Vatan Logo

‘Uğur’lara bedava eğitim!

Dershanede görülmemiş promosyon

Uğur Dershaneleri’nin sahibi Enver Yücel, 45. yıl kutlamaları nedeniyle “Bugün doğan çocuklardan adı Uğur olanların bütün eğitimini üstleniyorum’ diye twitterdan mesaj atınca bir günde 5 bin başvuru geldi

1975 yılında henüz 3 derslikli bir yer iken satın aldığı Uğur Dershaneleri’ni 200 şubelik bir zincire ulaştıran ve aynı zamanda Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nın sahibi olan Enver Yücel, 5 Aralık sabahı Twitter’da “Bugün doğan çocuklardan adı Uğur olanların bütün eğitimini üstleniyorum” diye yazdı. Enver Yücel’in attığı mesajın ardından Bahçeşehir ve Uğur Eğitim kurumlarının 200 şubesi de Yücel’in mesajını duyurunca önceki kurumun telefonları adeta kilitlendi. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin bir kısmı hastaneden aldıkları doğum belgesiyle Uğur Dershaneleri şubesine koşarken bir kısmı ise kuruma telefon ve mail yoluyla ulaştı.

‘Kahve içerken düşündüm’

Üniversiteye hazırlanmak için gittiği dershaneyi 50 liraya alarak iş dünyasına adım atan Enver Yücel kampanyanın sonucundan memnun olduğunu anlattı: “Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Eğitim Kurumları’nın 45. yıl kutlamaları için Londra’ydım. Bir sabah kahvemi içerken ‘45. yılımıza özel ne yapabiliriz’ diye düşündüm. Aklıma gelen fikri hemen twitter’da paylaştım. Çok kısa sürede herkes duydu. 5 Aralık 2012 tarihinde doğan ve adı Uğur olan çocukların kurumumuza doğdukları tarihin belgelenmesi halinde anaokulundan üniversiteye eğitim masraflarını karşılayacağımızı söyledim. 5 Aralık günü gece saat 00.00’a başvuruları kabul ettik. Önemli olan çocuğun o tarihte doğması ve kimliğinde adının ‘Uğur’ olarak geçmesi. Diyarbakır’dan 8 belgeli başvuru geldi. Başvurular en çok İstanbul ve Güneydoğu illerinden oldu. Buna sosyal medyanın gücü diyorum. Amacımız hedefine ulaştı, çok mutluyum.”

Haberin Devamı