Gazete Vatan Logo

Uğur Kurt görüntüleri için kriminal inceleme

Cemevi önünde polis ateşiyle hayatını kaybeden Uğur Kurt davasında mahkeme kamera görüntülerinin karartıldığı, üzerinde oynandığı iddialarının araştırılması için yeniden rapor alınmasına karar verdi

Uğur Kurt görüntüleri için kriminal inceleme

Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın ölümünü protesto edenler ile polis arasında çıkan çatışma sonucunda cemevinde bir akrabasının cenazesine katılan ve polisin açtığı ateşle başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili polis memuru Sezgin Korkmaz hakkında dava açılmıştı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Uğur Kurt’un ailesi ve sanık polis memuru Sezgin Korkmaz katıldı. Dosya kapsamında Adli Tıp Kurumu’ndan daha önce gelen raporda polisin bulunduğu akrep aracına ait kamera görüntülerinin silindiği ortaya çıkmıştı. Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, olay yerine ilişkin dosyadaki görüntüler ile birlikte kendi verecekleri görüntülerin duruşma salonunda izlenmesini talep etti. Ayrıca Adli Tıp Kurumu’nun raporuna güvenmediklerini ifade etti. Görüntülere ilişkin kuşkularının ortadan kalkması için tüm görüntülerin yeniden izlenmesini talep etti.

Mahkeme, Kurt ailesinin Adli Tıp Kurumu’nun raporuna karşı yaptıkları itirazı dikkate alarak Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Jandarma Laborutuvarı’ndan yeniden rapor alınmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme, LOG kayıtları ile ilgili eksikliğin aydınlatılmasını, görüntülere sonradan müdahale edilip edilmediğinin tespit edilmesini, müdahale edilmişse görüntülerde bozulma olup olmadığının araştırılmasını, hatta imkan varsa görüntülerin geri getirilmesini bozulma varsa bunun sebebinin araştırılmasını istedi. Duruşma 19 Şubat 2016’ya ertelendi.

Aile sanık polise isyan etti

Mahkeme ara karar verdiği sırada Uğur Kurt’un annesi ve eşi, sanık polis memuru Sezgin Korkmaz’a “Katil köpek” diyerek bağırdı. Sonrasında eşi ve annesi ve salondaki izleyiciler sanık ve avukatının bulunduğu yere geçerek onlara saldırmaya çalıştı. Araya güvenlik görevlileri girerek olaya müdahale etti. Sanık Sezgin Korkmaz güvenlik görevlileri eşliğinde duruşma salonundan çıkartıldı.