Gazete Vatan Logo

‘Üç bayrağımız da yerinde dalgalanıyor’

‘Üç bayrağımız da yerinde dalgalanıyor’

IŞİD’in bölgede kontrolü ele geçirdiği Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Türk bayrağının indirildiği iddialarına askeri kaynaklardan yalanlama geldi...

Türkiye’nin, Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağını düşürmesinin ardından Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Türk Bayrağı’nın indirildiği iddiaları, askeri kaynaklar tarafından yalanlandı. VATAN’a bilgi veren kaynaklar, “İddialar gerçek dışı. Üç bayrağımız da orada dalgalanıyor ve asla inmeyecek” dedi.



IŞİD niye hedef aldı?

El Kaide’nin Suriye’deki kolu IŞİD’in, Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ni hedef almasının ardında, Vahabi inancı yatıyor. Selefi örgüt olan IŞİD militanları, “Türbe ziyaretinin Allah‘a şirk koşmak” olduğunu düşünerek, ele geçirdiği türbeleri bombalıyor. Son olarak Hazreti Eyüp’ün eşi Rahime Hanım’a ait olduğu düşünülen türbe IŞİD tarafından yer bir edilmişti.

Askeri plan hazır

IŞİD’in “3 gün süre tanıyoruz, Türk bayrakları inecek” tehdidinin yer aldığı videonun 15 Mart’ta çekildiği ortaya çıktı. Şaibeli olan bu videonun dışında IŞİD’in, tehdidine yönelik istihbari bir bilginin bulunmadığı öğrenildi. Asker, Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yapılacak en ufak bir saldırıyı, Türkiye’nin herhangi bir ilinde bir karakola yapılacak saldırıyla eş değer tutuyor. TSK, Süleyman Şah Türbesi, planını hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a da sunulan plana göre, Süleyman Şah Türbesi’ne bir saldırı gerçekleşirse, TSK, kara ve hava unsurlarını devreye sokacak. Bu kapsamda Diyarbakır’daki 181.Pars ve 182. Atmaca Filo’larının da tetikte bekletildiği öğrenildi.

Haberin Devamı