Gazete Vatan Logo

'Türkiye teröristlere...'

Basına kapalı görüşmenin perde arkası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü. Maliki görüşmede Kılıçdaroğlu'na "Terörizme karş birlikte karşı koymalıyız' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Irak Başbakın Maliki, saat 11.00'de görüştü. Görüşme sırasında Başbakan Maliki, Kılıçdaroğlu'na çeşitli hediyeler sundu. Maliki, "Türkiye kendi topraklarında teröristlere eğitim veriyor. Bu terörizm fırtınasına karşı hep birlikte karşı koymalıyız' dedi. Maliki, "İki ülke ilişkilerinde yepyeni bir kapı açtınız' ifadesini de kullandı. Maliki'nin 'Bu seyahat sonrası için güzel hayallerim var' dediği de öğrenildi.

Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye CHP Heyetinde yer alan Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, TBMM CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzacebi ve Milletvekilleri Hurşit Güneş, Ali Özgündüz, Candan Yüceer de katıldı. Kılıçdaroğlu'na danışmanlarından Şükrü Karaca da eşlik ediyor.

"TÜRKİYE-IRAK İLİŞKİLERİ" KONUSUNDA KONFERANS VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’ın Başkenti Bağdat’ta yer alan El Nahrain Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde "Türkiye-Irak İlişkileri" üzerine bir konferans verdi. Kılıçdaroğlu, sunumu ardından Iraklı dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.

Haberin Devamı