Gazete Vatan Logo

Türk halkını destekliyoruz

Amerİka Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye’deki 7 Haziran seçimlerini Amerikan yönetiminin yakından izlediğini söyledi; “kimi desteklediğimizi soracak olursanız, Türk halkını destekliyoruz” dedi. Büyükelçi, Başkanlık sistemi tartışmalarına da değindi. Bass, “Türkiye’nin demokratik yönetim biçimi Türk halkının karar vereceği bir konudur. Önemli olan denge ve denetim mekanizmalarının korunmasıdır” diye konuştu.

‘Suriye’de Esad’ın yeri yok’

İmralı sürecini de yakından takip ettiklerini belirten Büyükelçi Bass, “Süreci destekliyoruz. Tarafların müzakereleri sürdürmesini ve sonuç almasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Suriye’nin geleceğinde Esad’ın yeri olmadığını söyleyen John Bass, askeri çözüme odaklanmadıklarının altını çizdi... John Bass, IŞİD’e katılmak için Suriye ve Irak’a giden yabancı savaşçılarla ilgili, “Sorun sadece Türkiye’nin sınırlarını korumasıyla ilgili değil, kaynak ülkelerin de sorumluluğu var” dedi. Büyükelçi Bass, Fethullah Gülen’in Amerika Birleşik Devletleri’nden sınır dışı edilmesi konusunda yorum yapmaktan kaçındı; sürecin yasal sınırlar ve şeffaflık içinde yürüyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gökçek’le ‘Sarışın’ polemiği

Büyükelçiye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf arasındaki sarışın polemiği de soruldu. Bass sosyal medya üzerinden paylaştığı peruklu fotoğrafının açıklamaya yer bırakmayacak şekilde kendisini anlattığını söyleyerek, “Belediye başkanı kendini ifade etti, ben de kendimi ifade ettim” dedi.