Gazete Vatan Logo

Türbanlı sosyeteye estetik merkezi

İslamda estetiğin yeri olmadığı anlayışına "Gülen yüzler, mutlu yuvalar" sloganıyla yanıt veren "Este World", türbanlı kadına yuvasını ve psikolojik sağlığını korumak için estetik yaptırabileceğini savunuyor...

İlahiyat mezunu Mustafa Tuncer, "türban ve estetiği" bir güzellik merkezinde buluşturdu. Türbanlı sosyetik kadınlara hizmet veren "Este World"de, sadece kadın güzellik uzmanları çalışıyor. 2 milyon dolara mal olan güzellik merkezinde, burun ameliyatından, liposuction'a (yağ aldırma), saç ekiminden varis tedavisine kadar çeşitli estetik operasyonlar yapılıyor. Este World "Gülen yüzler, mutlu yuvalar" sloganıyla, türbanlı kadının yuvasını ya da psikolojik sağlığını korumak için estetik yaptırmasında sakınca olmayacağı mesajı veriyor. 10 yıldır bu sektörün içinde olan Mustafa Tuncer, VATAN'ın sorularını yanıtladı:

* Türbanlılar için bir estetik merkezi kurma fikri nasıl ortaya çıktı?
Ben 10 yıldır sağlık işletmeciliği yapıyorum. Poliklinikler, tıp merkezleri, özel dal merkezleri kurdum. Yani sağlığın mutfağından geliyorum. Bu 10 yıllık tecrübe esnasında tesettürlü kadınların estetik problemleri için gidebildikleri tek bir yer olmadığını fark ettim. Bunun için sadece kadın uzmanların çalıştığı bir merkez kurduk.

* Sadece türbanlı kadınlar mı geliyor?
Hayır tabii ki. Tesettürlü olmayanlar da geliyor. Hatta Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden gelenler var. Aynı zamanda sağlık turizmine de önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz.

* Este World'de ne tür operasyonlar yapılıyor?
Saç ekimi, liposuction (yağ aldırma), ameliyatsız varis tedavisi, plastik cerrahi, karın
germe, çatlak tedavisi, selülit tedavisi, lipoligis (yağ parçalama), profosyonel cilt bakımı, akne (sivilce), komedon (siyah nokta), yağ kesecikleri, sivilce tedavisi, kimyasal peeling, oksijen terapi, vitamiro tedavi, botox, dolgu ile kırışıklık, yüzde derin çizgiler, yaşlılık belirtileri doğal tedavi yöntemleri, istenmeyen tüyler için bay ve bayanlara laser tedavisi. Kısaca aklınıza gelen her türlü estetik hizmetini veriyoruz burada.

* İslam dini estetiği yasaklamaz mı? Muhafazakar kadınların bu merkeze ilgisini nasıl buluyorsunuz?
Tesettürlü kadınlar, eğer bir sağlık problemleri varsa estetik yaptırıyor. Gözlemlediğim kadarıyla söylüyorum, tesettürlü kadın psikolojisini bozmuyorsa burun estetiği gibi cerrahi operasyonlara başvurmuyor. Sadece sağlığını tehdit eden mesela; selülit, obezite, eğri burun gibi hastalıkların tedavisinde estetik yaptırıyor. Ayrıca estetiğiyle ilgilenmeyen ve estetik bozulmalar nedeniyle Türkiye'de binlerce onbinlerce kişi aile içi huzursuzluklar yaşıyor. Yüzlercesi boşanıyor. Amacımız gülen yüzler, mutlu yuvalar kurulmasına katkıda bulunmaktadır. Tesettürlü kadının estetik tedaviye yaklaşımı da bu noktada başlıyor zaten.

* Fiyatlarınız nasıl?
Gelir seviyesi çok yüksek kesime hizmet veriyoruz. Bu nedenle fiyatlarımız da düşük değil. Örneğin saç ekimi bin 500 euro, burun ameliyatı 2 bin 500 euro, liposuction 2 bin 500 euro.

Haberin Devamı