Gazete Vatan Logo

Tur otobüsü devrildi: 1 ölü!

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Fransız turistleri Demre İlçesi'ne götüren tur otobüsü, otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada otomobil sürücüsü öldü, 6'sı ağır 18 kişi de yaralandı.

Kaza bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Antalya'dan Noel Baba Müzesi ziyareti için Demre İlçesi'ne giden Sena Tur'a bağlı Fransız turistleri taşıyan 07 L 3403 plakalı tur otobüsü ile 07 NIN 70 plakalı otomobil, Kumluca yakınlarındaki ‘Şahin Tepesi’ olarak bilinen Belen Mevkii'nde çarpıştı.

1 ÖLÜ, 18 YARALI VAR

Yağış nedeniyle kayganlaşan yoldaki kazada, ilk önce olay yerindeki kargaya nedeniyle yetkililere 7 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı haberi geldi. Kaza yerine Kumluca ve Kemer ilçelerinden ambsulanslar sevk edilirken, çevredeki hastaneler alarma geçirildi.

Kaza yerine ulaştıklarında, otomobilde sürücünün cesediyle karşılaşan ekipler, yaralıları hızla hastanelere ulaştırıldı. Yaralanan 6'sı Fransız turist 18 kişi, önce Kumluca ve Kemer'deki sağlık kuruluşlarına götürüldü. 15'i Kemer'de, 3'ü de Kumluca'da tedaviye alınan yaralılardan durumları ağır olan 4 kişi, Antalya kent merkezindeki sğlık kuruluşlarına sevk edildi. Bu yaralılardan kafa travması geçiren Fransız turist Seline Fossat ise ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ulaştırıldı.
Kaza yerinde bilgi alan Kumluca Kaymakamı Salih Işık, kazada 1 kişinin öldüğünü, 18 kişinin yaralandığını söyledi. Kaza yerindeki kargaşada ilk etapta kendisine 7 kişinin öldüğünün bildirildiğini kaydeden Işık, sonradan bunun doğru olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Kaymakam Işık, tur otobüsünde, 25 Fransız turist ile 2 personel bulunduğunu bilgisini aldıklarını belirtti.

ALANYA YOLUNDAKİ KAZA

Antalya'nın Alanya İlçesi'nden Rus turistleri 25 mayısta, günü birlik Pamukkale turuna götüren 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz yönetimindeki 41 DP 006 plakalı otobüs, Aksu Köprüsü'nde kontrolden çıkarak, bariyerlere çarpıp dereye uçmuştu.
Kuru dere yatağına ters dönen otobüste araç sürücüsü Hikmet Yılmaz ile rehber 36 yaşındaki Mustafa Günel ve 14 Rus turist yaşamını yitirmiş, 25 Rus turist de yaralanmıştı.

Haberin Devamı