Gazete Vatan Logo

TSK: DEAŞ'a ait 217 hedef etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda DAEŞ'in silah deposu imha edildi.

TSK: DEAŞ'a ait 217 hedef etkisiz hale getirildi

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 217 hedefi karadan ve havadan bombalanarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 117'nci gününde terör örgütü DEAŞ'ın 160 hedefi karadan, 57 hedefi ise Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından ateş altına alınarak imha edildi. Harekatta yakalanan teröristlerin ifadelerinde de bombalı eylem saldırılarında kullanılan canlı bombaların kameralarla izlendiği de belirlendi.

Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 160 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtaları ile etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Bzagah, Zammar, Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 57 hedef imha edilmiştir. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; yoğun süren çatışmalar esnasında, DEAŞ’ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabasına devam ettikleri tespit edilmiştir. Bu tür yerlerin yakınlarına vurulma anını kaydetme maksatlı kameralı teröristleri yerleştirdikleri ve bunun gerçekleşmesi durumunda çekilen görüntüleri uluslararası arenada kullanacakları bilgisi teslim olan teröristlerden öğrenilmiştir. Teslim olan teröristler söz konusu yerlerin tamamıyla kendi elemanlarınca kullanıldığını da beyan etmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Bu kapsamda, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından El Bab başta olmak üzere çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki sivil halkın DEAŞ mensubu teröristlerden uzak ve korunaklı bölgelere gitmesini ikaz eden çok sayıda Arapça bildiriler yeniden atılmıştır."

Haberin Devamı