Gazete Vatan Logo

TRT önünde ‘hamile’ eylemi

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan TRT binasında protesto

TRT önünde ‘hamile’ eylemi

Avukat ve tasavvufçu Ömer Tuğrul İnançer’in TRT’de yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ programında hamile kadınların sokakta gezmesinin ayıp ve terbiyesizlik olduğunu söylemesine tepkiler sürüyor. Önceki gün Kadıköy ve Taksim’de hamile kadınlar ve karınlarına yastık koyan bazı erkekler tarafından yapılan protesto gösterileri dün de devam etti.
TRT önünde ‘hamile’ eylemi
Halkevlerine mensup bir grup kadın Beyoğlu Tepebaşı’nda bulunan TRT binası önününde dün #direnhamile eylemi yaptı. Ellerinde “Seni dünyaya getiren leylekler bile utandı”, “Hamileleği sizden öğrenecek değiliz” ve “Çocuk da yaparız sokağa da çıkarız” yazılı dövizler taşıyan grup, slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

‘İnançer özür dilesin’

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Hande Yanar, Ömer Tuğrul İnançer’in söyledikleri nedeniyle özür dilemesini istedi ve olayda sorumluluğu bulunduğunu iddia ettiği TRT’nin program sunucusu Bekir Develi’nin işine son vermesini istedi. Eyleme o sırada yoldan geçen hamile bir kadın da destek verdi. Kadınların açıklama yaparken çevik kuvvet polisleri TRT binasının önünde güvenlik önlemi olarak bir süre bekledi. Çanakkale’de de iskele meydanında bir araya gelen ’Bağımsız Direniş’ grubu, ’Diren Hamile’ eylemi yaptı.

Haberin Devamı