Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama nereden yapılıyor?

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden online hizmetler ile yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve HGS bakiye sorgulama nereden yapılıyor?

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında internetin aktif olarak kullanılması, araç sürücülerinin HGS kartlarındaki bakiye durumuna ilişkin bilgi alımlarını da internet üzerinden yapabilmesine yardımcı olacak HGS bakiye sorgulama hizmeti bulunuyor. Dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası tarafından hizmete açılan online hizmet portalı üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel HGS bakiye durumunu öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de her geçen gün artış gösteren araç sayısı trafikte büyük bir yoğunluğa yol açıyor. Trafikteki bu araç yoğunluğu üzerine karayollarında bulunan otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin araç sürücülerine araçlarını durdurma ve kart okutma çilesiyle uğraşmasını zorunlu kılması, son derece yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyor. Bu sebeple de Türkiye’de bulunan karayollarındaki otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde daha modern bir ücretli geçiş sisteminin geliştirilebilmesi amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen ortak çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi araç sürücülerinin köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden araçlarını durdurmak ve kart okutmak zorunda kalmadan seri geçişler yapabilmesini sağlıyor. Dijital hizmetleri ile de araç sürücülerine oldukça önemli hizmet avantajları sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan online HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte araç sürücüleri OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kart bakiye durum bilgisini alabilme konusunda sorunlar ile karşı karşıya kalmıyor. Ancak araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında sunulan bu online hizmet ile HGS kart bakiyesi öğrenebilme imkanına sahip olabilmek için öncelikli olarak sisteme üye olmaları ve daha sonra giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında bulunan müşteri hizmetleri giriş penceresindeki yeni üye ekranından üyelik işlemleri yapıldıktan sonra gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca vatandaşlar HGS bakiye yükleme işlemlerini de sadece PTT şubeleriyle sınırlı kalmayarak, pek çok farklı noktadan yapabilme imkanına sahip olabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti sunuluyor. Araç sürücüleri dijital platform üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasına hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayarak ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından üyeliksiz ve şifresiz olarak HGS geçiş ihlali sorgulama yapabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden trafik cezası sorgulama işlemleri de kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Trafik cezasının bulunup, bulunmadığını internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılan trafik cezası sorgulamasının ardından online trafik cezası ödeme işlemleri de yapılabiliyor.

Haberin Devamı