Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ceza ödeme hangi siteden yapılır?

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.

Trafik cezası sorgulama ve ceza ödeme hangi siteden yapılır?

Trafikte trafik kurallarına uymazsanız eğer trafik polisi tarafından trafik cezası alırsınız. Cezanızın durumuna göre farklı miktarlarda trafik cezası alabilirsiniz. Trafik cezası yememeniz için trafikte dikkatli olmanız gereklidir. Emniyet Genel Müdürlüğü son yıllarda artan trafik kazalarını engellemek amacı ile kontrollerini arttırmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesi trafiğin yoğun olduğu noktalara trafik denetleme ile kontrol etmektedir. Ayrıca yerleştirdiği mobese kameraları ile de trafik şubeden trafiği kontrol etmektedirler. Mobese kameralarının başında trafik polisleri yer almaktadır. Trafik polisleri trafik kurallarına uymayan sürücüleri yakaladığı zaman mobese kameraları sayesinde sürücülere trafik cezası yazabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Mobese kameraları tarafından yazılan trafik cezaları aracın plakasına yazılır. Aracın plakasına yazılan trafik cezaları da posta yolu ile plakanın kayıtlı bulunduğu adrese gönderilir. Herhangi bir adres değişikliğinde eğer adresinizi güncellemezseniz trafik cezası size ulaşamayabilir. Eğer trafik cezasını da ödemezseniz her geçen gün daha da artabilir. Bu yüzden eğer trafiğe sıklıkla çıkan bir sürücü iseniz arada trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün trafik şubesine giderek gerçekleştirebileceğiniz gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Son yıllarda internet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler arasında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi de bulunmaktadır. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulaması E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sisteminden de trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama bölümünü seçmeniz gerekiyor. Bu bölümü seçtikten sonra sorgulama yapmak isteyen kişinin kimlik bilgilerini sisteme girmeniz gerekmektedir. Sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini yani adı, soyadı, T.C. kimlik numarasını ve doğum yılını sisteme girmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgiler gerekli yerlere girildikten sonra 4 farklı sorgulama ekranı karşınıza gelecektir. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama, araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama ve tüzel kişi ceza sorgulama seçeneklerinden hangisini gerçekleştirmek istiyorsanız o seçeneği seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkin tıklamalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi PTT Kurumlarından alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız.E-Hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt seçeneklerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı