Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama ve Ceza Ödeme hangi siteden yapılır?

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet adresinden yapılabilir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için haberimizi inceleyiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ceza Ödeme hangi siteden yapılır?

Trafiğe ister yaya olarak isterse aracımız ile her gün çıkarız böyle bir durumda ise trafikte ortaya çıkacak aksamların önüne geçmek ve trafikte düzenin sağlanması için evrensel olarak geçerli trafik kuralları vardır. Sizde trafiğe çıktığınız zaman bu kurallara uymak zorundasınızdır. Eğer bu kuralları ihlal ediyor ve trafik düzenini bozuyor iseniz bir yaptırım ile karşıya karşıya kalabilirsiniz. Bu yaptırımın adı ise trafik cezasıdır. Sizde trafikte yanlış park yapmış olabilir, ya da ışık ihlalinde bulunmuş olabilirsiniz. Böyle bir durumda trafik cezası alıp almadığınızı merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Biz haberimizde sizlere trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini iki farklı yoldan yerine getirebilirsiniz. Bu yollardan ilki Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubelerine gidip trafik cezanızın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Ancak bu yolu tercih ettiğiniz takdirde oldukça zaman kaybı yaşayacaksınız. Geleneklerimizde geçerli olan vakit nakittir anlayışı gereği sizde işlemlerinizi zaman kaybı yaşamadan yerine getirmek istiyorsanız. Online olarak trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Online olarak trafik cezası sorgulama işlemini ise haberimizi okuduğunuz takdirde yerine getirebilirsiniz. Online olarak trafik cezası sorgulama işlemi için aşağıda yer alan adımları sırası ile izleyiniz. Bundan sonra artık sizde trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız. Online trafik cezası sorgulama için ;

Online olarak trafik cezası sorgulaması yapmak istiyorsanız, ilk olarak yapmanız gereken www.trafik.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır. Daha sonra ise aşağı yer alan maddeleri işlem sırasına uyuacak şekilde yerine getirmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda yer alan resmi web adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan ve açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama adı ile yer alan başlığa bulup bu başlığa tıklayınız.

Yukarıda ki işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda açılacak olan sayfada trafik cezası sorgulaması yapılan kişinin kimlik bilgilerini ilgili alana eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz.

Bu alanda yer alan ve girmenizi istenen kimlik bilgileri ise isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılı gibi bilgilerdir.

Sonra, bu bilgileri ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde giriniz.

Tüm bu sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra yine aynı sayfada yer alan doğrula butonuna basınız.

Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada, araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Son olarak da, bu bölümlerde de hangisine uygun sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçiniz bundan sonra trafik cezası sorgulama işlemininizi yerine getirmiş olacaksınız.