Gazete Vatan Logo

Trafik Ceza Sorgulama İçin Plaka Bilgisi Yeterlidir

GİB trafik ceza sorgulama uygulaması ile trafik ceza bilgilerine erişim sağlanabilmektedir. HGScezaları da yine aynı yöntemle PTT üzerinden yapılır. Trafik cezası ödeme ve sorgulama detaylarını birlikte inceleyelim.

Trafik Ceza Sorgulama İçin Plaka Bilgisi Yeterlidir

Türkiye’de trafiğe çıkan araç sayısı her yıl artarken bu konuda trafik ekipleri de denetimlerini sıklaştırmaktadır. Yapılan açıklamalar ile birlikte elektronik denetleme sistemlerinin de kullanılmaya başlandığı belirtilirken araç sahipleri trafikte yakından takip altına alınıyor. Yapılan hatalı davranışlar sonrasında denetim sistemleri tarafından denetim altına alınan araç sahipleri direk plakaları üzerinden cezalandırılabiliyor. Alınan cezalar ile ilgili internet üzerinden bilgi alınabileceği ifade edilirken araç sürücüleri online olarak trafik cezası sorgulama yaparak trafik cezası alıp almadığını kontrol edebilir.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan açıklamalardan trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşanması ile birlikte kesilen trafik cezalarının miktarının arttığı belirtildi.

Vatandaşların işlemlerini online olarak yapmasının kolaylık sağlayacağı söylenerek, vatandaşların bu uygulamaları kullanaran bilgi almasının sağlanması amaçlanmış durumda. Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için online olarak sunulan uygulamalardan yararlanılması yeterli. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda trafik cezası sorgulama yapacak olan vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinde açılan trafik cezası sorgulama bölümünden yararlanması gerektiği belirtilmiştir. Konuyla ilgli yapılan açıklamalara göre trafik cezası sorgulama işlemlerini yapmak için ilk olarak resmi siteye giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Ardından ise trafik cezası sorgulama formunun doldurulması gerekiyor. Trafik cezası sorgulama formunun doldurulmasının ardından ise sistem tarafından direkt ilgili araç için ceza sorgulaması gerçekleştiriliyor. Ceza konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar ise trafik cezası sorgulama sonuç sayfası üzerinden cezalar ile ilgili detaylı bilgiye sahip olarak, tüm cezaları görüntüleyebiliyor.

HGS Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemleri dışında HGS konusunda da online olarak işlem yapabilmek mümkün. HGS abonesi olsun ya da olmasın tüm vatandaşların yararlanabileceği işlemlerle kaçak geçiş ihlalleri ya da kaçak geçiş yapanlara kesilen cezalar görüntülenebilir. Bu bakımdan HGS sorgulama yapılarak da HGS üzerinden alınan herhangi bir cezanın olup olmadığı görmek mümkün.

Haberin Devamı