Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan TEOG sınavı sonrasında öğrenciler ve veliler tarafından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG ile ilgili detaylar…

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

26 Nisan ve 27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavının ardından 27 Nisan’da sınav soruları ve cevapları EBA üzerinden erişime açılmıştı. Öğrenciler tarafından sorular kontrol edilmiş olsa da açıklanacak sonuçlar merak ile bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı açıklamaya göre, gerçekleştirilen TEOG sınavı yurt içerisinde 970 merkezde bulunan 16 bin 257 okuldaki 94 bin 225 salonda yapıldı. Yurt dışında da toplam 15 merkezde yer alan 22 okulda yapıldı.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG Mazeret Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

TEOG sınav oturumlarından bir tanesine ya da birkaç tanesine giremeyen öğrenciler, 20 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecekler. Mazeret sınavlarına katılabilmesi uygun görülen öğrencilerin bilgileri, sınav bitiminin ardından en geç 5 iş günü içerisinde e-Okul sistemine girilecek. Mazeret sınavları için belirlenmiş olan bu süre dışında yapılacak olan talepler değerlendirilmeyecektir. Mazeret sınavları ile ilgili bu konu için tüm sorumluluk okul müdürlüğüne aittir.

TEOG Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen 2017 sınav takvimine göre, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan TEOG 2. Dönem sınavının sonuçları Haziran ayı içinde açıklanıp, ilan edilecek.

TEOG Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

TEOG sınav sonuçları açıklandıktan sonra sorgulama işlemi e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üstünden yapılacaktır. Öğrencinin numarası ve T.C. kimlik numarası ile e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapılıp TEOG sınav sonuçları sorgulanabilecektir. Bu sistemde sınav sonuçlarının öğrenilmesi dışında öğrencilerin derslerine ait olan notlar ile yapılmış olan devamsızlıklar güncel olarak görülebilir.

TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Matematik, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden öğrencilerin yaptıkları doğru sayısı geçerli olan toplam soru sayısına bölünür ve ardından da bu elde edilen sayı 100 ile çarpılır. Sınavların her bir tanesi için puan hesaplaması da ayrı ayrı yapılır. Sonrasında da hesaplanmış olan bu puanlar ağırlıklandırılır ve toplanıp ağırlıklandırılmış olan sınav puanı bulunur.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Nedir?

Her dönem yapılan ortak sınavların ağırlıklandırılmış puan hesaplaması için; Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji derslerinden alınmış olan puanlar 4 kat sayısı ile çarpılır. Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden alınmış olan puanlar da 2 kat sayısı ile çarpılır. Her dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplama işlemi ayrı ayrı yapılır. Elde edilen puanların tamamı toplanır ve sınava girmiş olan her bir öğrencinin 700 tam puan üstünden puan hesaplaması yapılmış olur.

Haberin Devamı