Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Öğrencilerin yoğun bir çalışma temposunun ardından girdikleri TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyorlar. Peki TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı...

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınav sonuçları için geri sayım sürüyor. Merakla beklenen TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TEOG sınav sonuçlarına dair tüm merak edilen soruların yanıtları...

Geçtiğimiz yıl 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 1. dönem TEOG sonuçları 18 Ocak 2016 tarihinde açıklanmıştı.
TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?
TEOG sınavlarına önemli bir mazereti olan ve bu sebeple girememiş olan öğrenciler bu durumu raporlayarak mazeret sınavlarına girebiliyor. TEOG mazeret sınavları da 17 ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler belirlenen tarihlerde sınava girebilecekler.
SÖMESTR TATİLİ (15 TATİL) NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre15 tatil, ocak ayının sonlarında yani 20 Ocak Cuma günü başlayacak.
İkinci eğitim- öğretim dönemi de 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
TEOG SINAVLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİYOR?
TEOG sınavlarına gören öğrencilerin itiraz hakları da bulunuyor.
Öğrenciler 3 şekilde itirazlarını gerçekleştirebilir.
TEOG sınav sorularına veya sonuçlarına ilişkin yapılacak itirazlar en geç 5 iş günü içinde yapılmak zorunda.
İtirazlar, ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM'ye yapılabilir.
Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.
İtirazla şu durumlarda ise işleme alınmayacak: Belirtilen süre dolduktan sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

Haberin Devamı