Gazete Vatan Logo

Temel Karamollaoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Saadet Partisi'nin 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Temel Karamollaoğlu, yeniden genel başkan seçildi. emel Karamollaoğlu'nun tek aday olduğu kongrede, partinin toplam 1200 delegesinden, 1050'si oy kullandı. Karamollaoğlu, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi. Peki, Temel Karamollaoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Temel Karamollaoğlu’nun eşi kim, nereli? İşte detaylar…

Temel Karamollaoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olduğu kongrede oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

1941 yılında Kahramanmaraş’da doğdu. Manchester Üniversitesi UMIST Tekstil Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı uzmanı. Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü. Müsteşar muavini, serbest müşavir ve özel sektör yöneticiliği yaptı. Kurucular kurulu, Genel idare kurulu üyesi, Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptı. Dış İlişkiler Başkanlığı yapmakta olan Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NUN EŞİ KİM, NERELİDİR?

Temel Karamollaoğlu İngiltere'de eğitim aldığı dönemde bir İngiliz kızı ile evlendi. Eşi Müslüman oldu Ayşe Karamollaoğlu adını alıp Türk vatandaşlığına geçti.