Gazete Vatan Logo

Tek rakibi milyarder İngiliz!

Dünyanın en zengin iş adamıda atlayacak

Virgin şirketlerinin sahibi milyarder Richard Branson, 39 kilomet-reden yeryüzüne atlayarak ses hızını aşan ilk insan olan Felix Baumgartner’a rakip oldu. Branson, 120 kilometreden dünyaya atlayacağını açıkladı.

DÜNYANIN en zengin iş adamlarından İngiliz Richard Branson, özel bir sistemle yeryüzünden 120 kilometre yükseleceğini ve bu yükseklikten kendini aşağı bırakacağını açıkladı. Bu ay içinde Avusturyalı maceracı Felix Baumgartner’in 39 kilometre yükseklikten kırdığı rekoru geliştireceğini belirten Virgin şirketler grubunun kurucusu ve sahibi, “Baumgartner’ın atlayışı ilham verici bir andı ve Virgin grubu olarak bizi daha da yaratıcı olmaya teşvik etti” ifadesini kullandı.

Bu deneme komik

4 milyar dolarlık malvarlığı ve çılgın projeleriyle gündeme gelen 62 yaşındaki Branson, Baumgartner’a rakip olmak istediğini kendi internet sayfasında yazdı. 2005 yılında SpaceShipOne isimli uzay aracıyla 110 kilometrelik bir yükseklikten atlama planları yapıldığını ama daha sonra bu projenin rafa kalktığını belirten Branson, “Bu rekoru SpaceShipTwo ile geliştirmek istiyoruz” dedi. Atlayışın teknik detayları hakkında bilgi vermeyen Sir unvanına sahip Branson’a Baumgartner’ın cevabı ise sert oldu. Baumgartner, Branson’ın projesini “gülünç” olarak tanımlarken, “Oraya çıkmanın ve yeniden aşağıya atlamanın ne kadar zor olduğunu tüm dünya gördü. Üç katı bir yükseklikten atlamak kesinlikle imkansız hatta komik” dedi.

Sırada okyanus var

Atlantic Hallenger isimli teknesiyle Atlantik Okyanusu’nu en hızlı geçen insan olan Branson, 1987’de Atlantik Okyanusu’nu sıcak hava balonuyla geçmişti. Branson en son gelecek yıl uzaya ticari uçuşları başlatacağını duyurmuştu. Uzay turizminin ardından Branson, Virgin Oceanic isimli denizaltılarla turistleri okyanusun en derin noktalarında gezdirecek.

Haberin Devamı