Gazete Vatan Logo

TC ile SGK borç sorgulama işlemi nereden yapılır?

T.C. kimlik numaranızı kullanarak SGK borç sorgulama işlemini yapabilme imkanına sahipsiniz. Böylelikle prim borçlarınızı online olarak görebileceksiniz. Bu işlemin ayrıntıları haberimizde.

TC ile SGK borç sorgulama işlemi nereden yapılır?

Modern internet teknolojisinin kamu kurumlarınca vatandaşa sunulan hizmetlerde etkin biçimde kullanılması, vatandaşların daha hızlı, daha modern ve daha kolay bir şekilde pek çok kamu sorgulama ve işlem tipini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu nedenle de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet üzerinde oluşturulan kamu kurumlarının geniş online hizmet ağları, vatandaşlar tarafından diğer işlem yöntemlerine göre çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde tercih ediliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de internet altyapısını vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında kendisine yer bulan Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital platform üzerinde en geniş online kamu hizmet ağına sahip olan devlet kurumu pozisyonunda yer alıyor. Sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama gibi farklı işlemlerini sadece dakikalar içerisinde internet kolaylığında yapabilmesine olanak sağlıyor olması nedeni ile günümüz modern çağında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları vatandaşlar tarafından sık ve yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara bu konuda bilgi edinebilme açısından oldukça önemli bir kolaylık sağlayacak web tahsilat sistemini hizmete sundu. Vatandaşların SGK borç sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmekte olduğu web tahsilat uygulamasında en ayrıntılı şekilde borç durumlarını ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan sigorta prim ödemelerini aylık olarak düzenli şekilde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı sigorta prim ödemelerini yapmayan veya gecikmeler yaşamakta olan sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na sigorta prim borçları oluşurken, bu borçlar üzerine de çeşitli oranlarda faiz uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu yeni çalışması ile birlikte vatandaşların SGK borç sorgulama işlemleri için onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden erişim sağladıkları web tahsilat sayfasındaki e-Devlet yönlendirmesinde kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. SGK borç sorgulama işlemi için vatandaşların öncelikle ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. SGK borç sorgulama işlemleri için vatandaşların sorgu türü kısmında 4A işveren ödemeler seçimi, sorgu tipi kısmında yapacağı sorgulama tipini seçmeleri ve SSK sicil numarasını girmeleri gerekiyor.

GSS borç sorgulama işleminde ise vatandaşlardan sorgu türü kısmında ‘Diğer ödemeler’ seçimi ve sorgu tipi kısmında ‘GSS Prim’ seçimini yapmaları ve son olarak T.C. kimlik numaralarını girmeleri talep ediliyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinde ise vatandaşların e-Devlet kimlik doğrulamasından sonra sorgu türü kısmında 4B sigortalı ödemeleri seçimini ve sorgu tipi kısmında yapacağı borç sorgulama tipi seçimini yapmaları ve BAĞ-KUR sicil numarası bilgisini girmesi gerekiyor. Bu şekilde ilgili alanlardaki seçimler ve hatasız bilgi girişi ile SGK’nın web tahsilat uygulama ekranından sadece birkaç dakika içerisinde en güncel borç bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı