Gazete Vatan Logo

TBMM'de 28. yasama dönemi! Meclis'te üç yemin töreni yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi başladı. TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de “28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni”nde Genel Kurul’a hitap ediyor.

TBMM'de 28. yasama dönemi! Meclis'te üç yemin töreni yapılacak

28’inci dönem parlamentosu, yeni milletvekillerinin yemini için bugün saat 14.00’te toplanıyor. Oturumu, “en yaşlı üye” unvanıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli yönetiyor. Bahçeli yemin oturumunu açarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da töreni Meclis’teki locadan takip ediyor.. TBMM İçtüzüğü gereği önce Bahçeli ve Başkanlık Divanı üyeleri yemin edecek. Daha sonra engelli milletvekillerine öncelik tanınacak. Bunun ardından milletvekilleri, seçim çevreleri ve soyadlarının alfabetik sıralaması dikkate alınıp ant içmeye devam edecek.

‘ANKARA’ DENİLİNCE ATA’YA SAYGI DURUŞU

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ankara’ya gelindiğinde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu yapılacak. Olağan planlamada yemin töreninin 11 saati bulması bekleniyor. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı’nın Atatürk anısına saygı duruşunun ardından günlük programını uygulamak amacıyla Meclis’ten ayrılması bekleniyor. Milletvekili seçilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile AK Partili 15 bakanın makamlarının boş kalmaması nedeniyle bugün yemin etmeyeceği öğrenildi. Bakanların, pazartesi günü devir teslim töreninin ardından salı günü Meclis’te yemin edecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

BAHÇELİ MAZBATASINI TESLİM EDECEK

Meclis Genel Kurulu, cumartesi günü de Cumhurbaşkanı andı için toplanacak. Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı mazbatasını Başkanlık Divanı’nda Erdoğan’a takdim edecek. Erdoğan’ın, yemin töreninden sonra cumartesi gecesi yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Pazartesi günü bakanlıklarda gerçekleşmesi planlanan devir teslim törenlerinin ardından da salı günü Meclis’te eski bakanlar yemin edecek.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

TBMM üyelerinin yemin metni şöyle: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Haberin Devamı