Gazete Vatan Logo

‘Tavizsiz bir mücadele içindeyiz’

Cumhurbaşkanı ErdoğanDevlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde asker ve polislere madalyalarını takdim ederken kararlılık mesajı verdi

‘Tavizsiz bir mücadele içindeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”ne katıldı.

Erdoğan, “Devlet övünç madalyası ve beratı tevcih töreni dolayısıyla şu bir araya gelişimiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi şereflendirmeniz bizler için gurur vesilesidir, teşekkür ediyorum” sözleriyle başlarken, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek özetle şöyle konuştu: “Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz.”


15 Mayıs 2013’te görevi sırasında meydana gelen trafik kazası sonucu yaralanan Gazi polis memuru Emre Erkaya, ödülünü eşi ve oğluyla birlikte aldı.

‘İmha edeceğiz’

“Tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz. Asla bunun karşıtı ifadeye prim vermeyeceğiz. Asla bir operasyona müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bugün bunların hepsi birden saldırı altındadır. Sizlerin eşleri, babaları, kardeşleri, evlatları şehit olarak, gazi olarak işte bu kutsal mücadeleyi yürütüyorlar. Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Kurtuluş Savaşı ile mukayese edilebilir’

“Bizi üzen bu süreçte verdiğimiz şehitlerimiz. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana 300’ün üzerinde asker ve polisimizi şehit verdik. Ama ne kazandık biliyor musunuz, bu toprakların vatanımız olduğunu, dosta düşmana bir kez daha göstermiş olduk. Bu önemliydi. Bu kazanç var ya öyle büyük bir kazançtır ki ancak Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı ile mukayese edebiliriz. Tarih kitaplarına altın harflerle nakşedileceğine, nesiller boyunca anlatılacağına inanıyorum, bu şerefe nail olmak pek az faniye nasip olur.”

Haberin Devamı

Aile boyunca 7 yıl direndiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, babası 2008’de yaralandığında 1 yaşında olan ve geçtiğimiz yıl şehit olan Binbaşı Yılmaz Tankül’ün oğlu Burak Tankül’ü böyle karşıladı. Gölbaşı Taşpınar İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan şehidin eşi Halime Tankül, bir taraftan hastanede komada olan eşiyle ilgilenirken, diğer taraftan 7 yıl boyunca tek başına iki çocuğunu büyüttü.